Φωκίων Ζαΐμης: «Στα σκαριά» Ερευνητικό Κέντρο στη Δυτική Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Σύντομα θα «αποδώσει καρπούς» η προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη για τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της ΠΔΕ φαίνεται ότι θα έχει θετικό πρόσημο από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρήστο Δήμα και από το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομία Αθανάσιο Κυριαζή . Αναμένεται σύντομα η χρηματοοικονομική μελέτη και η μελέτη σκοπιμότητας που έχει ήδη ανατεθεί από την ΠΔΕ σε εξωτερικό εμπειρογνώμωνα διεθνούς κύρους προκειμένου να προχωρήσουν τα βήματα σύμφωνα με τον νόμο.

    «Πρόκειται για μια ιδέα του ΠΣΕΚ για την οποία εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας συνεδριάζει τακτικά με μεγάλη συμμετοχή ενώ ο πρόεδρος του οργάνου κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να παραχθεί έργο», τόνισε ο κ. Ζαΐμης προσθέτοντας ότι « βρισκόμαστε επίσης στο τελικό στάδιο  υλοποίησης ενός νέουπρογράμματος που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ και αφορά επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιγοπροβατοτρόφοι: Αποζημιώσεις για τις πληγείσες περιοχές λόγω ζωονόσων

    Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το...

    Έργα αφαλάτωσης με fast-track διαδικασίες: Η μάχη με τη λειψυδρία και η ανακούφιση στα ελληνικά νησιά

    Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 103 έργα αφαλάτωσης και εξασφάλισης υδροδότησης σε 61 νησιά,...

    Πλεόνασμα–έκπληξη 10 δισ. ευρώ και ελιγμοί στις δαπάνες μεγαλώνουν το καλάθι των παροχών

    Πλεόνασμα–έκπληξη, που εκτιμάται ότι θα αγγίξει ή και θα...

    Της κακομοίρας για τον Bloody Hawk στον Πύργο – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Ο Πύργος έζησε χθες μια από τις πιο δυνατές...