Φορολογία: Στην ατζέντα του ΥΠΟΙΚ για το 2025 νέοι «πράσινοι» φόροι

Ημερομηνία:

Μια νέα μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της φορολογίας δρομολογεί για το 2025 το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), με την επιβολή φόρων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι νέοι φόροι εντάσσονται στη διεθνή λογική της «πράσινης» φορολογίας που εφαρμόζεται με φόντο την κλιματική κρίση και την ανάγκη μιας «στροφής» προς περιβαλλοντολογικά πρότυπα στην οικονομία.

Οι πράσινοι φόροι στη μια ή στην άλλη τους μορφή είναι γνωστοί στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, καθώς η κλιματική κρίση έχει οδηγήσει σε μία σειρά από περιβαλλοντικά τέλη, όπως η επιβάρυνση 0,07 ευρώ ανά πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ, η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για πλαστικές συσκευασίες, το πράσινο τέλος των 30 ευρώ ανά χιλιόλιτρο diesel κοκ.

Όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «διερευνώνται επιλογές για τον σχεδιασμό μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα μέσω του έργου Πράσινοι φόροι (Greening of taxes) – Ανάπτυξη μιας νέας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης. Αυτό το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα οικονομικό μοντέλο για την αξιολόγηση και την εφαρμογή μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης, επιδιώκοντας να ενισχύσει τις ικανότητες της δημόσιας διοίκησης για τη δημιουργία και την επίβλεψη πράσινων οικονομικών πολιτικών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αχαϊα: Λαμπάδιασε ΙΧ τα ξημερώματα

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο τα ξημερώματα στην Αιγιάλεια. Συγκεκριμένα ΙΧ που ήταν...

6η Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2026

Με συντονισμό του σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών (Ε.ΡΩ. Πατρών),...

Κάτω Αχαϊα: Τον χτύπησε στο κεφάλι με σπασμένο μπουκάλι μέσα σε καφέ

Η Αστυνομία αναζητά άνδρα οποίος με σπασμένο μπουκάλι τραυμάτισε...

Πάτρα: Αυτόν αναζητά η αστυνομία για την κλοπή στην Οθωνος Αμαλίας! Το κόλπο με το σκασμένο λάστιχο – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Όθωνος Αμαλίας χθες...