Φορολογικό νομοσχέδιο: «Παίρνουν πίσω» τη διάταξη με την έκπτωση φόρου 3.200 ευρώ για τις ανακαινίσεις

    Ημερομηνία:

    Πριν κατατεθεί στη Βουλή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποσύρει τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει φοροέκπτωση έως 3.200 ευρώ ετησίως στους φορολογούμενους για τις εργασίες ανακαίνισης των ακινήτων τους, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους.

    Όπως προβλέπει η διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δαπάνες έως 16.000 ευρώ θα οδηγούσαν σε έκπτωση φόρου έως και 3.200 ευρώ το χρόνο και για 5 συνεχόμενα έτη για τους φορολογούμενους που θα προχωρούσαν από την 1η Ιανουαρίου 2024 σε επισκευή ή ανακαίνιση των ακινήτων τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη θα τροποποιηθεί και θα περιορίζει τα αγαθά για τις ανακαινίσεις που θα λαμβάνονται υπόψη. Δηλαδή με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μετά τη ψήφιση του νόμου θα ορίζονται επ’ ακριβώς τα αγαθά που θα προσμετρώνται και θα μειώνουν το φόρο εισοδήματος. Επίσης, είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθούν και ποσοστά έκπτωσης του φόρου με ανώτατο όριο δαπάνης τις 16.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νέα διάταξη θα έχει χαρακτηριστικά τη υφιστάμενης που προβλέπει έκπτωση 40% των δαπανών με ανώτατο όριο (δαπάνης) τα 16.000 ευρώ και όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερη και ευνοϊκότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η ΔΕΥΑΠ για την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης σε περιοχές του Ριγανόκαμπου

    Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ αναφέρονται τα εξής: Για την επίλυση...

    Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 34χρονο που σκότωσε το γατάκι επέβαλε ο δήμος Καλαμαριάς

    Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους...

    Αυτή ειναι η κοπέλα από την Πάτρα που επιχείρησε να πνίξει η Μουρτζούκου

    Ουρλιαχτά και χτυπήματα έχουν καταγραφεί από το κινητό της...

    Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία – Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη

    Ανεπιθύμητους στην ανατολική Λιβύη χαρακτηρίζει ο Χάφταρ τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής...