Φωτιά στη Ρόδο: Σε γυμναστήρια, σχολεία, ημερόπλοια και σπίτια των κατοίκων φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες

    Ημερομηνία:

    Όπως όπως απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία που απειλήθηκαν από τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι βρήκαν προσωρινό κατάλυμα σε γυμναστήρια, σχολεία ακόμη και ημερόπλοια.

    Οι πυρκαγιές πλήττουν το νησί στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όταν το νησί «βούλιαζε από κόσμο».

    Ισχυρή ήταν παράλληλα και η αλληλεγγύη των κατοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν για την οργάνωση των χώρων φιλοξενίας των επισκεπτών, αλλά και να ανοίξουν τα σπίτια τους για τους επισκέπτες.

    Μέσα στο κλειστό γήπεδο του Βενετοκλείου έχουν συγκεντρωθεί προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες που απομακρύνθηκαν από σημεία που απειλούνται από τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, όπως δείχνει το βίντεο της απεσταλμένης του protothema.gr, Λίνας Κεκέση.

    Φωτιά στη Ρόδο: Σε κλειστό γυμναστήριο φιλοξενούνται τουρίστες

     

    venetokleio_in__1_
    venetokleio_in__3_
    venetokleio_in__2_
    venetokleio_xr

     

    Δεκάδες Ροδίτες βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο για να ετοιμάσουν τον χώρο για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων. Εθελοντές καταγράφουν τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται προσωρινά στο κατάλυμα.

    Παράλληλα, θα διατεθούν αίθουσες σε ιδιωτικά σχολεία όπου και εκεί έχουν σπεύσει και εθελοντές για να συντονίσουν την κατάσταση.

    Οι αρχές έχουν κάνει έκκληση για στρώματα και σεντόνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΒΙΝΤΕΟ: Το πιο φιλόξενο Airbnb της Ελλάδας το βρήκαμε στην Πάτρα

    Το Πατρινό Καρναβάλι είναι γνωστό για το κέφι, τους χιλιάδες καρναβαλιστές...

    Πάτρα: Κέρδισε τη μάχη ζωής το βρέφος που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στη ΜΕΘ

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου...

    Στο εδώλιο για ψευδορκία ο άντρας που κατέθεσε ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου το αυτοκίνητο του Παντελίδη

    Για ακόμη μία φορά βρίσκονται σήμερα στις δικαστικές αίθουσες...