Φωτιά στην Αχαΐα: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για χαρτογράφηση σε πυρόπληκτες περιοχές

    Ημερομηνία:

    Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Λυγιές της Π.Ε. Αχαΐας, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

    Φωτιά στην Αχαΐα: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για χαρτογράφηση σε πυρόπληκτες περιοχές-1

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR594) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ήθελε να ταξιδέψει με αρχαία νομίσματα

    Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός για...

    Περιοδεία στη Δυτ. Αχαΐα για τον Ιάσονα Φωτήλα – ΦΩΤΟ

    Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού , βουλευτής Αχαΐας...

    Επετειακή παράσταση στο Περί Σκιών από τον Χρήστο Πατρινό: «Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση και οι ήρωες του 1821»

    Αφιέρωμα στην επανάσταση του ’21 με ηρωική-πατριωτική παράσταση θα...

    Εθελοντική αιμοδοσία στην Κρήνη την Κυριακή

        Ό Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ...