Φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ρεύμα και νερό δεκάδες οικισμοί για 8η μέρα

    Ημερομηνία:

    Ολόκληρα χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και πολλά από αυτά χωρίς νερό. Από τη φωτιά στην Εύβοια χιλιάδες κολώνες ρεύματος καταστράφηκαν στην Βόρεια Εύβοια, χιλιόμετρα καλώδια παραμένουν στους δρόμους, μετασχηματιστές και άλλα υλικά είναι πλέον άχρηστα.

    Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τις επισκευές αλλά οι φωτιές καταστρέφουν συνεχώς νέα τμήματα.

    Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργο Αθανασιάδη, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «συνολικά στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από την αρχή της φωτιάς μέχρι χθες έμειναν χωρίς ρεύμα 15.000 άνθρωποι. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουμε αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος. 4.500 άνθρωποι είδαν και πάλι ρεύμα στα σπίτια τους αφού αποκαταστάθηκαν τα δίκτυα».

    Ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ αναφερόμενος στην κατάσταση για τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού σημειώνει πως «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες δεν είχαν ρεύμα 6.000 άνθρωποι και αυτή τη στιγμή μας απομένουν περίπου 2.000 άνθρωποι ακόμη να πάρουν ρεύμα» και όπως σημειώνει «στα περισσότερα χωριά του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού υπάρχουν προβλήματα με τις φωτιές και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση».

    Τα στοιχεία όμως αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Καινούργιες περιοχές καίγονται και δίκτυα καταστρέφονται, και τα σχέδια αλλάζουν. «Κινούμαστε πολύ γρήγορα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν. Ενισχύουμε συνεχώς τα συνεργεία μας αρκεί να έχουν μέτωπο να δουλέψουν. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις όλες τις καμένες περιοχές για να αποκαταστήσουμε τις βλάβες» λέει ο κ. Αθανασιάδης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Δήμαρχος Πατρέων που έφτιαξε κάποια από τα πιο σημαντικά έργα στην πόλη

    Ο Γεώργιος Ρούφος (1841–1891) ήταν Έλληνας πολιτικός του 19ου αιώνα, ο...

    Ο Πατρινός καλλιτεχνικός σύλλογος Patra Start’s Crafting επισκέφθηκε το Κωνσταντόπουλειο Ίδρυμα -φωτό

    Σε μια ζεστή και βαθιά ανθρώπινη χριστουγεννιάτικη δράση, ο...

    Από την Πάτρα στην Καλαμάτα: Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία του Κλεομένη Κωστόπουλου στο κέντρο της πόλης (φωτο+video)

    Καθώς η εντυπωσιακή τοιχογραφία στο κτήριο «Παπαδημητρίου» οδεύει προς...

    Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας επιστρέφει για 4η χρονιά – Ξεκινούν οι εγγραφές

    Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας επιστρέφει για 4η χρονιά, στις 29 Μαρτίου 2026,...