Φωτιές σε Ηλεία και Αχαΐα: Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus – Για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών

    Ημερομηνία:

    Στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την προστασία των περιοχών που επλήγαν από τις φωτιές στην Αχαΐα και την Ηλεία.

    Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ε.Ε. και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    Η ενεργοποίηση έγινε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

    thetoc.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6,2% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2025 – Η “ακτινογραφία”

    Σε 790.844 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων...

    MrBeast: Ο gamer που έγινε φαινόμενο στο YouTube με 430 εκατ. followers ετοιμάζει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

    Ο MrBeast, κατά κόσμον Τζίμι Ντόναλντσον, είναι μόλις 27...

    Ακολουθείτε την Caroline Daur; Η influencer που έγινε παγκόσμια μούσα

    Η Caroline “Caro” Daur γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας...

    Lamborghini Pregunta: Το Rafale των δρόμων και των 4 εκατομμυρίων ευρώ

    «Εσύ, κύριε Lamborghini, ασχολείσαι με τρακτέρ, άσε τα αυτοκίνητα...