Φόβοι για 1.000 νεκρούς μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο από το γαλλικό νησί Μαγιότ

    Ημερομηνία:

    Σχεδόν 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο από το γαλλικό υπερπόντιο έδαφος της Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο νομάρχης του νησιού.

    Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο νομάρχης είπε: «Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες νεκροί, ίσως πλησιάσουμε τους 1.000, ακόμη και τις χιλιάδες… με δεδομένο πόσo βίαιο ήταν το γεγονός».

    Είπε ότι επί του παρόντος είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να υπάρξει ακριβής αριθμός.

    Οι αξιωματούχοι είχαν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 11 θανάτους στη Μαγιότ, αλλά δήλωσαν ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να γίνει ακριβής καταμέτρηση των νεκρών και των τραυματιών.

    Νοσοκομείο στη Μαγιότ ανέφερε πάντως ότι εννέα άνθρωποι βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 246 τραυματίστηκαν.

    Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε τα νησιά εδώ και έναν αιώνα.
    Φόβοι για 1.000 νεκρούς μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο από το γαλλικό νησί Μαγιότ

    Ο κυκλώνας προκάλεσε ζημιές και στις νήσους Κομόρες αλλά και τη Μαδαγασκάρη.

    Το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο υπέστησαν μεγάλες ζημιές, δήλωσε ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού.

    Η Μαγιότ έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 300.000 κατοίκους που κατανέμονται σε δύο νησιά, περίπου 800 μίλια από τις ανατολικές ακτές της Αφρικής.

    Είναι η φτωχότερη περιοχή της Γαλλίας και παλεύει εδώ και δεκαετίες με την ξηρασία, την αποεπένδυση και τη βία των συμμοριών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτή είναι η μόνη τροφή που δεν πρέπει να καταναλώσεις πριν το σεξ

    Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σεξ έχει πολλές ομοιότητες...

    Περνούν τα ακίνητα στα παιδιά πριν ανέβουν κι άλλο οι τιμές

    Η αγωνία για νέες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων οδηγεί χιλιάδες οικογένειες...

    Καλάβρυτα: Κλείνουν από τώρα δωμάτια για τις γιορτές

    Με καλούς οιωνούς για την φετινή φθινοπωρινή και χειµερινή...

    140 χρόνια από τον θάνατο του Αρχιτέκτονα που έφτιαξε 3 ιστορικές εκκλησίες της Πάτρας – φωτό

    Συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από την ημέρα που απεβίωσε ο...