Φράουλες: πώς μια λεπτομέρεια στο καθάρισμα χαλάει τη γεύση τους

    Ημερομηνία:

    Ήρθε επιτέλους η περίοδος που βρίσκουμε άφθονες τις φράουλες στην αγορά κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί αγαπάμε πολύ αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνουμε ένα επιδόρπιο με φράουλες στο μπαλκόνι μας ή ένα δροσερό smoothie, αλλά και ένα κοκτέιλ με αυτό το αγαπημένο φρούτο;

    Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να τις καθαρίζετε σωστά;

    Πολύς κόσμος  κάνει ένα βασικό λάθος στο καθάρισμά τους, που έχει αντίκτυπο στη συνολική γεύση του φρούτου μας.  Ποιο είναι αυτό; Πέρα από το κοτσάνι, κόβουν και πετάνε το κάτω μέρος του μικρού αυτού καρπού, το μυτερό σήμείο του φρούτου. Γιατί είναι λάθος; Γιατί εκεί ακριβώς συσσωρεύεται όλη η γλύκα του φρούτου μας και κόβοντάς το, δεν μπορούμε να απολαύσουμε σωστά τη γεύση της φράουλας.

    Γιατί αυτό είναι το πιο γλυκό μέρος της φράουλας. Εξηγείται επιστήμονικά και εχει να κάνει με τη βαρύτητα. Όπως κρεμιέται το φρούτο,  η βαρύτητα παρασύρει τα φυσικά σάκχαρα της φράουλας στο κάτω άκρο της, με αποτέλεσμα εκεί να συσσωρεύεται και όλη η γλύκα της.

    Φράουλες: πώς μια λεπτομέρεια στο καθάρισμα χαλάει τη γεύση τους

    Πώς να κόβουμε τις φράουλες

    Αν είστε από εκείνους που κόβουν τις φράουλες σε ροδέλες, τότε μπορείτε σιγά-σιγά να αλλάξετε συνήθειες. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος  είναι να τις κόβουμε σε κάθετες φέτες. Αφαιρούμε πρώτα το πράσινο κοτσάνι τους και έπειτα τις κόβουμε κάθετα, από το πάνω ως το κάτω μέρος τους. Επίσης, μπορούμε να μην τις κόψουμε και καθόλου. Δηλαδή να αφαιρούμε απλώς το κοτσάνι και να τις σερβίρουμε ολόκληρες. Έτσι, δεν χάνουμε τίποτα από την πλούσια γεύση τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η κόρη της Ειρήνης Σκλήβα έγινε 22 ετών – Η ανάρτηση που έκανε η Μις Κόσμος, δείτε φωτογραφίες

    Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για την Ειρήνη Σκλήβα,...

    Το μυστήριο για το ταξίδι (ή όχι) του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην Κεφαλονιά

    Ένα μυστήριο φαίνεται ότι καλύπτει το φημολογούμενο ταξίδι του πρίγκιπα...

    ΠΑΤΡΑ: Ασφαλτοστρώθηκε χωματόδρομος στα Μποζαϊτικα – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο δημοσιογράφος Στάθης Κεραμιδάς: Μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε...

    Ανδραβίδα: Μια high tech «φωλιά» για τα stealth F-35

    Θέμα χρόνου (μέσα στις επόμενες εβδομάδες) είναι η έναρξη...