Μια πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ζώου είδε το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε 20 εβδομάδες φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση σε άλογο. Στη δίκη που έγινε αποκαλύφθηκε ότι η επίθεση αυτή έγινε στα τέλη Μαΐου του περασμένου έτους με τις λεπτομέρειες να είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικές.

Υπέφερε από εσωτερικά τραύματα
Το περιστατικό συνέβη σε στάβλους οργάνωσης για την προστασία κακοποιημένων αλόγων στα περίχωρα της πόλης Νόρφολκ, όταν ο δράστης εισέβαλε στη διάρκεια της νύχτας απομόνωσε μια φοράδα με το όνομα Λουίζ και διέπραξε διείσδυση στο άλογο χρησιμοποιώντας όλο το μήκος του χεριού του. Όπως κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης ο γιατρός που περιέθαλψε το ζωντανό, την συγκεκριμένα νύχτα έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους ιδιοκτήτες του στάβλου να πάει από εκεί, διότι το άλογο βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσαν να το ηρεμήσουν. Έπειτα από εξέταση που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι το άλογο υπέφερε από εσωτερικά τραύματα, προϊόν διείσδυσης.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης ειδοποίησαν την τοπική Αστυνομία και στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φάνηκε ο δράστης να εισέρχεται και μετά να απομακρύνεται ημίγυμνος από τις εγκαταστάσεις, έπειτα από το πέρας της αποτρόπαιας πράξης του. Σύμφωνα με τον δικαστή, ο άνδρας είχε παρκάρει σε σχετικά μακρινή απόσταση από τους στάβλους, για να μην γίνει αντιληπτός, ενώ για να ικανοποιήσει το αρρωστημένο πάθος του μετακίνησε το άλογο σε άλλον χώρο, θεωρώντας ότι δεν θα τον έπαιρναν οι κάμερες που ήταν εγκατεστημένες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον δικαστή της υπόθεσης, η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «σαδιστική» και αυτό που το κάνει ακόμη χειρότερο ήταν ότι διαπράχθηκε πάνω σε ένα ανυπεράσπιστο άλογο. «Δεν αποδέχομαι την πρόταση ότι αυτή ήταν μια στιγμή τρέλας. Υπήρχε σαφώς σεξουαλικό στοιχείο στο αδίκημα. Στη φοράδα είχε προκληθεί τραύμα και ενόχληση, αν όχι πόνος», είπε και πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου η μόνη κατάλληλη τιμωρία είναι η άμεση κράτηση».
Η συνήγορος του δράστη, είπε: «Έχει βαθιά ντροπή και λύπη για το περιστατικό. Αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο δεν θα το έκανε ποτέ ξανά». Είπε, μάλιστα, ότι ζούσε στο σπίτι με τους γονείς του και ήταν άνεργος, καθώς ντρεπόταν πολύ να αποκαλύψει την συγκεκριμένη πράξη σε πιθανούς εργοδότες.
Από την πλευρά της, οι άνθρωποι της οργάνωσης ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους ευγενικούς υποστηρικτές μας ότι το άλογο που εμπλέκεται παρακολουθήθηκε και φροντίστηκε από τους έμπειρους κτηνιάτρους μας και έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως. Φυσικά, οι φροντιστές μας έχουν στεναχωρηθεί βαθιά από αυτό που συνέβη και τους προσφέρθηκε υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας».
