Φτερούγες κοτόπουλου cacio e pepe

    Ημερομηνία:

    Έχετε άγνωστες λέξεις; Cacio: τυρί και pepe: πιπέρι. Η διάσημη μακαρονάδα της Ρώμης, που γίνεται με τα πιο απλά υλικά, δίνει μοναδική κρούστα στις φτερούγες κοτόπουλου.Αυτή δεν είναι μια γρήγορη συνταγή, αλλά μια πολύ νόστιμη. Μπορείτε να τη φτιάξετε για κυρίως, ή ορεκτικό, ή για λιχουδιά που θα συνοδεύσει το κρασί και τα ποτά.Γίνεται σε στάδια: πρώτα τηγανίζουμε τις φτερούγες, που έχουμε αλατοπιπερώσει, ώστε να γίνουν ωραίες και τραγανές. Τηγανίζουμε σε φυτικό ουδέτερο λάδι, όχι σε μεγάλη ποσότητα, (κάτω από τη μέση του τηγανιού) και κατόπιν δημιουργούμε την επικάλυψη με τυρί και πιπέρι.

    Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι να φρεσκοτρίψετε μόνοι σας την παρμεζάνα, και το πιπέρι.

    Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιατέλα με τη σάλτσα ντιπ της επιλογής σας και είστε έτοιμοι. Θα πρότεινα σάλτσα ranch, με μία υποψία μπλε τυριού, λιωμένη σε αυτό.

    Φτερούγες cacio e pepe

    Υλικά:

    • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
    • 1,5 κιλό φτερούγες (ζητήστε από τον χασάπη να σας τις γυρίσει προς τα έξω)
    • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο μαύρο πιπέρι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
    • 3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
    • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
    • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    Σε φαρδύ, βαρύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε τόσο, όσο να φτάσει κάτω από τη μέση του τηγανιού. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρισκόρδο σκόνη και ένα κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Δουλεύοντας σε παρτίδες για να μην γεμίσει υπερβολικά το τηγάνι, ροδίζουμε τις φτερούγες, για περίπου 15 λεπτά, αναποδογυρίζοντας περίπου στη μέση.

    Όταν τηγανίσουμε όλες τις φτερούγες, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, για 30” μέχρι να λιώσει.

    Ρίχνουμε στο λιωμένο βούτυρο τις τηγανισμένες φτερούγες, μαζί με 1/2 φλιτζάνι τυρί φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι. ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν, όλες, ομοιόμορφα.

    Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν θέλετε) και σερβίρουμε με το ντιπ που μας αρέσει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλικιωμένος έριξε σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών κουτί modem που περιείχε… 20.000 ευρώ

    Ηλικιωμένος έριξε κατά λάθος σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών κουτί...

    ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Κάνε το τρένο υπόγειο και δώσε μας όλο το παλιό λιμάνι

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε σήμερα (Παρασκευή 9 Μάη)...

    Τι σημαίνει η νέα υποχώρηση Τραμπ για δασμούς 80% στην Κίνα

    Πρόθυμος να μειώσει τους δασμούς κατά της Κίνας στο 80%, δήλωσε ο Ντόναλντ...

    Περιβαλλοντική Δράση από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων – ΦΩΤΟ

    Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...