Φτερούγες κοτόπουλου cacio e pepe

    Ημερομηνία:

    Έχετε άγνωστες λέξεις; Cacio: τυρί και pepe: πιπέρι. Η διάσημη μακαρονάδα της Ρώμης, που γίνεται με τα πιο απλά υλικά, δίνει μοναδική κρούστα στις φτερούγες κοτόπουλου.Αυτή δεν είναι μια γρήγορη συνταγή, αλλά μια πολύ νόστιμη. Μπορείτε να τη φτιάξετε για κυρίως, ή ορεκτικό, ή για λιχουδιά που θα συνοδεύσει το κρασί και τα ποτά.Γίνεται σε στάδια: πρώτα τηγανίζουμε τις φτερούγες, που έχουμε αλατοπιπερώσει, ώστε να γίνουν ωραίες και τραγανές. Τηγανίζουμε σε φυτικό ουδέτερο λάδι, όχι σε μεγάλη ποσότητα, (κάτω από τη μέση του τηγανιού) και κατόπιν δημιουργούμε την επικάλυψη με τυρί και πιπέρι.

    Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι να φρεσκοτρίψετε μόνοι σας την παρμεζάνα, και το πιπέρι.

    Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιατέλα με τη σάλτσα ντιπ της επιλογής σας και είστε έτοιμοι. Θα πρότεινα σάλτσα ranch, με μία υποψία μπλε τυριού, λιωμένη σε αυτό.

    Φτερούγες cacio e pepe

    Υλικά:

    • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
    • 1,5 κιλό φτερούγες (ζητήστε από τον χασάπη να σας τις γυρίσει προς τα έξω)
    • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο μαύρο πιπέρι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
    • 3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
    • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
    • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    Σε φαρδύ, βαρύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε τόσο, όσο να φτάσει κάτω από τη μέση του τηγανιού. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρισκόρδο σκόνη και ένα κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Δουλεύοντας σε παρτίδες για να μην γεμίσει υπερβολικά το τηγάνι, ροδίζουμε τις φτερούγες, για περίπου 15 λεπτά, αναποδογυρίζοντας περίπου στη μέση.

    Όταν τηγανίσουμε όλες τις φτερούγες, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, για 30” μέχρι να λιώσει.

    Ρίχνουμε στο λιωμένο βούτυρο τις τηγανισμένες φτερούγες, μαζί με 1/2 φλιτζάνι τυρί φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι. ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν, όλες, ομοιόμορφα.

    Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν θέλετε) και σερβίρουμε με το ντιπ που μας αρέσει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα καταβληθούν σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους

    Αλλαγές τίθενται σε ισχύ αναφορικά με τον χρόνο καταβολής κύριων...

    Ακρίβεια: «Καπέλο» έως 163% από το χωράφι στο ράφι για τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά

    Η διαφορά ανάμεσα στις τιμές χονδρικής και λιανικής στα οπωροκηπευτικά έχει εξελιχθεί...

    Γυαλιά με AI από την Xiaomi: «Βλέπουν», μιλούν και μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνo

    Βγάζεις φωτογραφία ό,τι αντικρίζεις, επικοινωνείς χωρίς κινητό στο χέρι,...

    Στις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία για πρόταση δυσπιστίας κατά της Φον ντερ Λάιεν

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι αντιμέτωπη...