Το τσουρέκι, σύμφωνα με το έθιμο, πλάθεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, συνήθως τη Μεγάλη Πέμπτη. Στην πραγματικότητα είναι ένα γλυκό ψωμί -το πιο γλυκό ψωμί απ’ όλα. Όχι μόνο λόγω των υλικών του, αλλά και διότι παραδοσιακά τρώγεται τη Λαμπρή -την πιο γιορτινή ημέρα της περιόδου -την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου. Και από την ημέρα αυτή έχει νοηματοδοτηθεί ο συμβολισμός του: όπως φουσκώνει το τσουρέκι, φουσκώνει και η ελπίδα μας για τη νέα ζωή, μετά την Ανάσταση.

Το τσουρέκι έχει τη γλύκα κυρίως από το βούτυρο και γι’ αυτό επιλέγουμε το πιο ποιοτικό, όπως είναι το Lurpak®, γιατί έχει 100% φρέσκο γάλα και λίγα μόνο φυσικά και απλά συστατικά για εξαιρετικά αποτελέσματα.
Φτιάχνουμε περισσότερα από ένα τσουρέκι, τόσο για το σπίτι μας, όσο και για να προσφέρουμε ως δώρο σε φίλους και αγαπημένους για το Πάσχα. Και είναι ένα δώρο που όλοι δέχονται με αληθινή χαρά και ζεστό χαμόγελο, καθώς στη μνήμη έρχεται πάντα η πρώτη απολαυστική μπουκιά, μόλις το τσουρέκι βγει ρόδινο και λαχταριστό από τον φούρνο, περικλύοντας την αξεπέραστη νοστιμιά του Lurpak®.
Διαλέξαμε διαφορετικές συνταγές για το φετινό Πάσχα, ώστε να φτιάξετε είτε ένα κλασικό τσουρέκι, είτε εναλλακτικά buns για το πρωινό ή το brunch. Επίσης, προτείνουμε ένα ασυναγώνιστο εκμέκ στην περίπτωση που μείνουν κάποια κομμάτια τσουρεκιού και μπαγιατέψουν, καθώς εννοείται πως δεν πετάμε τίποτα!
Σύμμαχος μας σε όλες τις παρασκευές το Lurpak®.
Αγαπημένη γεύση της θαλπωρής και του Πασχαλινού τραπεζιού. Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει καφέ, τσάι ή ακόμα και ένα ποτήρι γάλα.
Πασχαλινά γλυκά ψωμάκια (Hot cross buns)
Αυτά τα υπέροχα, αφράτα και γλυκά ψωμάκια θα σας ξετρελάνουν με τα πληθωρικά ρουστίκ αρώματα και την πλούσια γεύση που προσφέρει το Lurpak®.
Για αυτήν την τούρτα το μόνο που χρειάζεται είναι να σιροπιάσουμε το τσουρέκι και να κάνουμε την κρέμα τριανταφυλλένια!
