Fuel Pass: Πόσο πιθανό είναι να δοθεί το Πάσχα 2023

    Ημερομηνία:

    Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές των καυσίμων στην χώρα μαςπολλαπλασιάζοντας τους «πονοκεφάλους» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν να ανησυχούν μόνο για την ακρίβεια στο ράφι.

    Τις τελευταίες 10 ημέρες, η μέση τιμή της αμόλυβδης «τσίμπησε» 6 λεπτά από 1,85€/λίτρο στις 15 Ιανουαρίου στο 1,91€.

    Μάλιστα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες η μέση τιμή έχει ήδη ξεπεράσει τα 2€ ενώ στην Ευρυτανία, την Κεφαλονιά είναι μια ανάσα από το όριο αυτό, στα 1,98€ κι ακολουθούν Ρέθυμνο και Λευκάδα με 1,97€.

    Φυσικά δεν προκαλεί καμιά εντύπωση ότι η εβδομάδα έκλεισε με την Ελλάδα να έχει την 4η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης στην Ευρώπη πίσω μόνο από Δανία, Φινλανδια και Γαλλία.

    Το ανησυχητικό είναι ότι οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί καθώς πλησιάζουμε την 5η Φεβρουαρίου όταν και θα τεθεί σε ισχύ το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις αγορές βενζίνης και ντίζελ από τη Μόσχα.

    ICECAP

    Την ίδια στιγμή και καθώς η Κίνα εγκαταλείπει την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων, οι περισσότερες αναλύσεις κάνουν λόγο για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης με δεδομένο ότι και η Ευρώπη φαίνεται ότι έστω και …σύριζα θα γλιτώσει την ύφεση με βάση τα τελευταία στοιχεία.

    Μεγαλύτερη ζήτηση όχι όμως και μεγαλύτερη προσφορά για πετρελαιοειδή καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ+ δεν φαίνονται διατεθειμένες να αυξήσουν την παραγωγή, γεγονός που συμπληρώνει την συνταγή των… αναμενόμενων αυξήσεων.

    Η διεθνής τιμή του πετρελαίου βρέθηκε στις 4 Ιανουαρίου στα 77$/βαρέλι που είναι η δεύτερη χαμηλότερη τιμή τους τελευταίους 12 μήνες.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξοδέψαμε περισσότερα από το εισόδημά μας – Αρνητική η αποταμίευση στην Ελλάδα

    Περισσότερα από το εισόδημά τους ξόδεψαν οι Ελληνες τους...

    Μονακό – Μπαρτσελόνα: Η ομάδα του Σπανούλη ετοιμάζεται για Άμπου Ντάμπι

    Η Μονακό δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του Game...

    Το πρώτο Briefing για τους πολίτες εγκαινίασε ο Παύλος Μαρινάκης (βίντεο)

    Ένα εναλλακτικό briefing εγκαινιάζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ...

    Ο Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε χθες (25.04.2025) ότι...