G20: Η Βραζιλία δημιούργησε παγκόσμια συμμαχία ενάντια στη φτώχεια

    Ημερομηνία:

    Μια παγκόσμια συμμαχία κατά της πείνας και της φτώχειας δημιούργησε ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, χρησιμοποιώντας την προεδρία της Βραζιλίας στην Ομάδα των 20 (G20) για να απευθύνει έκκληση στους αξιωματούχους από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου να προβούν σε δράση.

    Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ξεκίνησε το σχέδιο δίνοντας έμφαση στις διεθνείς του φιλοδοξίες την Τετάρτη σε μια συνάντηση των επικεφαλής των οικονομιών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η προσπάθεια επιδιώκει να συγκεντρώσει κυβερνήσεις και άλλους θεσμούς για να μοιραστούν ιδέες, ενώ συγκεντρώνει επίσης πόρους για πολιτικές κατά της πείνας και της φτώχειας που μπορούν να αναπαραχθούν παγκοσμίως.

    Η συνεργασία θα αποτελέσει μία πρώτη δοκιμή της επιθυμίας του Λούλα να πρωτοστατήσει στην προώθηση μίας σειράς θεμάτων από την κοινωνική πρόνοια έως την οικονομία. Ο Αριστερός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ότι η καταπολέμηση της ανισότητας πρέπει να είναι κοινή ευθύνη μεταξύ των χωρών και επίσης προτεραιότητα για ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα θα του ανατεθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη από πλούσια και φτωχά έθνη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας.

    «Για αιώνες, η πείνα και η φτώχεια περιβάλλονταν από προκαταλήψεις και συμφέροντα. Οι φτωχοί του πλανήτη αγνοήθηκαν από την άρχουσα τάξη και τους πλούσιους, κρατήθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας και των αγορών», ανέφερε.
    Τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη έδειξαν ότι περίπου 733 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βίωσαν την πείνα το 2023. Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι ο κόσμος «υστερεί σημαντικά» στην επίτευξη του στόχου του για τερματισμό της παγκόσμιας πείνας έως το 2030.

    Σύμφωνα με την Inter-American Development Bank, θα χρειαστούν περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια για να τερματιστεί η ακραία φτώχεια μόνο στη Λατινική Αμερική.

    Στο εξής, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) θα παρέχει το πλαίσιο για την προώθηση των πολιτικών κατά της πείνας.

    Ο Λούλα ζητά επίσης έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο 2% που θα επηρεάσει περίπου 3.000 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη με όρους πλούτου και όχι εισοδήματος. Θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 250 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να χρηματοδοτήσει δράσεις κατά της πείνας και της φτώχειας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop