Γαλλία: Δέκα άτομα κρίθηκαν ένοχα για διαδικτυακό εκφοβισμό της Brigitte Macron

    Ημερομηνία:

    έκα άτομα καταδικάστηκαν από δικαστήριο στο Παρίσι για διαδικτυακή παρενόχληση της Brigitte Macron, μετά τη διάδοση ψευδών και προσβλητικών πληροφοριών εις βάρος της Γαλλίδας Πρώτης Κυρίας.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι κατηγορούμενοι διέδιδαν ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά της, μεταξύ αυτών και θεωρίες συνωμοσίας ότι γεννήθηκε άνδρας. Άλλες αναρτήσεις περιλάμβαναν ψευδείς κατηγορίες περί παιδοφιλίας, τις οποίες το δικαστήριο χαρακτήρισε «ιδιαίτερα υποτιμητικές, προσβλητικές και κακόβουλες».

    Οι καταδικασθέντες είναι οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 41 έως 65 ετών. Ανάμεσά τους βρίσκονται ένας αιρετός αξιωματούχος, ένας εκπαιδευτικός, ένας επιστήμονας πληροφορικής, καθώς και δύο γνωστοί bloggers. Ορισμένοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι τα σχόλιά τους έγιναν χάριν αστεϊσμού και δήλωσαν πως δεν κατανοούσαν τον λόγο της δίωξής τους, παρότι κάποιες από τις αναρτήσεις είχαν δεκάδες χιλιάδες προβολές.

    Οι ποινές περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, υποχρεωτική εκπαίδευση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Οκτώ από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων έως οκτώ μηνών με αναστολή, ενώ ένας άνδρας έλαβε ποινή έξι μηνών φυλάκισης.

    Η Brigitte Macron δεν παρέστη στη διήμερη δίκη που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 δήλωσε ότι η προσφυγή της στη Δικαιοσύνη είχε στόχο «να δοθεί ένα παράδειγμα» απέναντι στην online παρενόχληση.

    Η κόρη της, Tiphaine Auziere, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα της «δεν μπορεί να αγνοεί τα φρικτά πράγματα» που γράφονται για εκείνη στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως τα σχόλια επηρέασαν και τα εγγόνια της πρώτης κυρίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Macron έχει κινηθεί νομικά και στις ΗΠΑ, καταθέτοντας αγωγή τον Ιούλιο του 2025 κατά της Candace Owens, για αυτό που περιγράφουν ως «παγκόσμια εκστρατεία ταπείνωσης», με αφορμή τη διάδοση της ίδιας θεωρίας συνωμοσίας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Κόβει πίτα ο Ανδρέας Τσώκος

    Σας προσκαλώ στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της...

    Σία Αναγνωστοπούλου: «Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας στο Παράρτημα Πάτρας»

    Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά για τα προβλήματα...

    Πάτρα: Συνεχίζονται τα Παραμυθομαγειρέματα από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

    Συνεχίζουν το δημιουργικό τους ταξίδι τα Παραμυθομαγειρέματα του Θεατρικού...

    Πάτρα: Με λαμπρότητα η εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μητρόπολη- ΦΩΤΟ

    Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Πάτρα η μεγάλη Δεσποτική και...