Γαλλία-Δημοσκόπηση: Το 49% θέλει τη συμμετοχή της Λεπέν στις εκλογές

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial για το Sud Radio που διενεργήθηκε μετά την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν σε μία υπόθεση σχετικά με βοηθούς ευρωβουλευτών, σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους (49%), θέλει να είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Μέσα σε ένα μήνα, το ποσοστό των Γάλλων που επιθυμεί να κατέβει η Λεπέν στις εκλογές αυξήθηκε κατά 7%. Ταυτόχρονα, το 51% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν θέλει η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού (RN) να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για το Ελιζέ, ποσοστό μειωμένο κατά επτά μονάδες σε σχέση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Όμως, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 37% των Γάλλων πιστεύει πως η Μαρίν Λεπέν θα μπορέσει τελικά να είναι υποψήφια, ποσοστό μειωμένο κατά 37 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μόνο εκείνοι που δηλώνουν πως υποστηρίζουν το RN (69%) πιστεύουν πως η υποψήφια του κόμματός τους θα μπορέσει να είναι υποψήφια.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους (79%) οι ερωτηθέντες θεωρούν πως η Μαρίν Λεπέν ανήκει στην ακροδεξιά – το 76% αυτών που υποστηρίζουν τον RN.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την 1η και 2α Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω. Το περιθώριο λάθους είναι από 2,8 έως 3,1 μονάδες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος: Το συλλυπητήριο μήνυμα για τον Δήμο Ντάγκα

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, με...

Παναχαϊκή: Με ανεβασμένη ψυχολογία και το βλέμμα στον ΠΑΣ Πρέβεζα

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία συνεχίζει την προετοιμασία της...

Η άφιξη της Παναγίας Παντάνασσας στην Πάτρα μέσα από τα βίντεο του Γιάννη Πεφάνη που συγκίνησαν το κοινό

Μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν τα βίντεο...

Πάτρα: Είχε καταδικαστεί για κλοπές, αλλά …βολτάριζε ελεύθερος!

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος...