Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία λένε “ναι” στο αραβικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημερομηνία:

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας δήλωσαν σήμερα πως στηρίζουν ένα αραβικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, το οποίο θα κοστίσει 53 δισεκατομμύρια δολάρια και με το οποίο θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκτοπισμού Παλαιστινίων από τον θύλακα.

«Το σχέδιο δείχνει ένα ρεαλιστικό μονοπάτι για την ανοικοδόμηση της Γάζας και υπόσχεται, εφόσον εφαρμοστεί, μια ταχεία και βιώσιμη βελτίωση των καταστροφικών συνθηκών διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα», επισημαίνουν οι υπουργοί σε ένα κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν.

Το σχέδιο, το οποίο συνέταξε η Αίγυπτος και ενέκριναν ηγέτες αραβικών χωρών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έχει απορριφθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αγορά – ενοικίαση κατοικίας: Από τα 7.442 ευρώ το τετραγωνικό στη Βουλιαγμένη στα 577 ευρώ στην Καστοριά (αναλυτικός οδηγός)

Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των κατοικιών καταγράφονται στο «χρηματιστήριο»...

Άγριο ξύλο για ένα παρκάρισμα – «Με γουστάρει η γυναίκα σου γι’ αυτό παρκάρει μπροστά στο σπίτι μου»

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη συνοικία Χρυσοχοΐδη στον Βόλο, όταν...

Χιόνια στο Κρίκελλο: Μαγευτικές εικόνες από τη «λευκή» 28η Οκτωβρίου – Αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο

Χειμωνιάτικο σκηνικό επικρατεί στην Ευρυτανία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου,...