Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία λένε “ναι” στο αραβικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημερομηνία:

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας δήλωσαν σήμερα πως στηρίζουν ένα αραβικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, το οποίο θα κοστίσει 53 δισεκατομμύρια δολάρια και με το οποίο θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκτοπισμού Παλαιστινίων από τον θύλακα.

PHILOXENIA

«Το σχέδιο δείχνει ένα ρεαλιστικό μονοπάτι για την ανοικοδόμηση της Γάζας και υπόσχεται, εφόσον εφαρμοστεί, μια ταχεία και βιώσιμη βελτίωση των καταστροφικών συνθηκών διαβίωσης για τους Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα», επισημαίνουν οι υπουργοί σε ένα κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν.

Το σχέδιο, το οποίο συνέταξε η Αίγυπτος και ενέκριναν ηγέτες αραβικών χωρών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έχει απορριφθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αιγιάλεια: Δημοτικός Σύμβουλος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις αντιδήμαρχο! Η απάντηση είναι… οι επιτυχημένες εκδηλώσεις

Αδικαιολόγητη επίθεση από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης στο...

Αχαΐα: Τα άλογα προσκύνησαν και υποκλίθηκαν στην Παναγιά Μακελλαριά – φωτο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε...

Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Αυγούστου 2026, η ιστορία...