Γαλλία: Κινητοποιήσεις κατά του νόμου για την ασφάλεια

    Ημερομηνία:

    Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Γαλλία κατά του νόμου περί «Καθολικής Ασφάλειας», κατά του οποίου διαδηλώνουν από τον Νοέμβριο ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων.

    23727289

    Στο σύνολο της Γαλλίας, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 32.770 άνθρωποι, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

    23725438

    Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τον όγκο των διαδηλωτών στη μαζικότερη διαδήλωση, εκείνη της 28ης Νοεμβρίου, όπου είχαν συμμετάσχει 500.000 άνθρωποι στη χώρα σύμφωνα με τους διοργανωτές, 133.000 σύμφωνα με την κυβέρνηση.

    23726746

    «Η κινητοποίηση περιπλέκεται με την Covid, όμως πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν νόμο κατά των ελευθεριών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντομινίκ Μπεσόν-Μιλόρ, περιφερειακή γραμματέας της ένωσης CGT, στη Ρεν, όπου 800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τη νομαρχία.

    23726747

    «Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Ακόμα κι αν δεν είμαστε πολλοί, πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε εδώ», υποστήριξε ο Φρεντερίκ, που διαδήλωσε στη Λιλ μαζί με άλλους 800 ανθρώπους, βάσει των στοιχείων της περιφέρειας.

    Στο στόχαστρο των διαδηλωτών, νόμος για την «Καθολική Ασφάλεια», που κατατέθηκε αυτό το φθινόπωρο και κυρίως το άρθρο 24 που τιμωρεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

    23727286

    Η συλλογικότητα «#StopLoiSécuritéGlobale» στοχοθετεί επίσης τα άρθρα 21 και 22 της πρότασης νόμου, σχετικά με τη χρήση καμερών που εφαρμόζονται στις στολές των αστυνομικών και ντρόουν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετά από έξι χρόνια σχέσης έμαθε ότι το αγόρι της είναι αδερφός της

    Μία απίθανη ιστορία αποκάλυψε μία χρήστης του Reddit, η...

    Ηφαίστεια: Γιγάντιες εκρήξεις μέσα στα επόμενα 100 χρόνια βλέπουν οι επιστήμονες – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί

    Ο κόσμος είναι -δυστυχώς- απροετοίμαστος για μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη,...

    Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ

    Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει… ένα εκατομμύριο φορές:...

    Blogger αποκαλύπτει γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν ενώ τρώνε τόσα ζυμαρικά

    Στοιχεία αναφέρουν πως  ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές...