Γέμισε η Πάτρα αναβολικά! Tρία κυκλώματα έστελναν και στην Αχαΐα ποσότητες

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis
    Του Κ. Φλαμή (Πολιτεία)
    Μία νυχτερινή έξοδος σε ένα από τα πιο «in» club της πόλης ήταν αρκετή για να μας ωθήσει να ασχοληθούμε με το θέμα.

    Τι μπορεί να ωθεί τους νέους στην χρήση αναβολικών ουσιών και ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο τους έτσι ώστε να θέλουν να γίνουν μέσα σε λίγους μήνες πιστά αντίγραφα υπερφουσκωμένων ανδρών; Πώς και από ποιους καθορίζονται τα πρότυπα αυτά; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα social media και ειδικά το Instagram, οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο, οι τηλεοπτικές και οι κινηματογραφικές παραγωγές, τα περιοδικά μόδας, αλλά και τα video clips «σπρώχνουν» στα στεροειδή τους νεαρούς που επιθυμούν να μοιάσουν -έστω για λίγο- στους «φουσκωτούς» ήρωές τους.

    Κατά καιρούς στην Πάτρα έχουν ακουστεί πολλά για τα αναβολικά αλλά και αυτούς που τα προωθούν στην αγορά. Μέχρι και γυμναστήρια είχαν βρεθεί στο στόχαστρο. Οι περισσότεροι πάντως γυμναστές δηλώνουν ότι ποτέ δεν θα ωθούσαν έναν αθλητή στην χρήση τέτοιων ουσιών. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως οι αθλητές επηρεάζονται, ψάχνουν και βρίσκουν! Από την άλλη πλευρά όμως η διακίνηση των αναβολικών αποφέρει σε κάποιους πολλά χρήματα. Εκμεταλλεύονται το πάθος των αθλητών για την διάκριση, ή την επιθυμία άλλων για ένα καλλίγραμμο κορμί και πουλούν αφειδώς τα καρκινογόνα (τις περισσότερες φορές) προϊόντα τους.

    Σε κάποια από τα γυμναστήρια τέτοιους είδους αναβολικά δίδονται… σε καθημερινή βάση και με το αζημίωτο. Η βιομηχανία των αναβολικών σκοτώνει νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να μη βγαίνει ποτέ στη δημοσιότητα! Το Διαδίκτυο είναι ένα από τα μέσα της διακίνησης αναβολικών, από όπου ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί με την πιστωτική του κάρτα σκευάσματα και κοκτέιλ αναβολικών από εταιρείες του εξωτερικού για να «φουσκώσει» και να κάψει το λίπος. Οι πιο ψαγμένοι έχουν τις άκρες και αγοράζουν αναβολικά από τους δικούς τους ντίλερ, οι οποίοι εκτελούν και χρέη mixologist. Δηλαδή αναλαμβάνουν να δώσουν έτοιμο προς χρήση το κοκτέιλ των απαγορευμένων ουσιών στον πελάτη τους. Τεστοστερόνη που προκαλεί αύξηση του μυϊκού ιστού και αυξητική ορμόνη είναι τα δύο πιο συνηθισμένα αναβολικά σκευάσματα, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες ουσίες τις οποίες οι χρήστες αναμειγνύουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και φάρμακα για τον καρκίνο και τον θυρεοειδή.

    «ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ»
    GYMALL

    Στην Πάτρα η χρήση τέτοιων ουσιών είναι «κοινό μυστικό»! Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι «φουσκωτοί» που κυκλοφορούν στην πόλη έχουν «εμποτιστεί» με τέτοια προϊόντα. Στην Ελλάδα είχαμε μέσα στο 2022 εξαρθρώσεις τριών μεγάλων κυκλωμάτων αναβολικών. Μία τον Ιανουάριο του 2022, μία τον Απρίλιο και μία τελευταία τον Σεπτέμβριο. Κάποιες από αυτές τις ποσότητες είχε αποδειχτεί πως τις έστελναν και στην Πάτρα.

    Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες παιδιά ηλικίας 18 και 19 ετών και βάρους 65 κιλών να μετατρέπονται σε αθλητές του Bodybuilding. Και το ερωτηματικό εύλογο: Οι γονείς δεν παίρνουν «είδηση» τίποτα; Πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα των γραμμωμένων κοιλιακών και τους υπερφουσκωμένων μυών γίνεται  από την εντατική γυμναστική;

    ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ

    «Έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών. Δεν είναι απλά αυθόρμητες ομάδες νεαρών αγοριών που απλά αθλούνται και ανταλλάσσουν τις ουσίες αυτές. Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία μιμούνται τα νεαρά αγόρια με σκοπό την μετάλλαξη τους στα πρότυπα που βλέπουν στα ΜΜΕ. Πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι όλες αυτές οι ουσίες είναι νόμιμες κάτω από την σκεπή του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Μάλιστα η μεγάλη λήψη πρωτεΐνης προκαλεί εκνευρισμό, ψευδοευφορία, νοητική αστάθεια, αύξηση της επιθετικότητας καθώς και έντονο εκνευρισμό», δηλώνει στην «Πολιτεία» Πατρινός ψυχίατρος που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του.

    ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

    Όπως μας αναφέρει ο ψυχίατρος, «τα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στο ‘φαίνεσθε’ και το ‘είναι’. Γι’ αυτό επιμείνετε στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μοιάσει κανείς στους ‘φουσκωτούς’ πρωταθλητές. Εξηγήστε τους, επίσης, ότι οι διαφημιστικές καμπάνιες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε καμία περίπτωση δεν αφορούν παιδιά και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι επικίνδυνες ακόμα και για τους μεγάλους. Δώστε στο αγοράκι σας να καταλάβει ότι το ‘χτίσιμο’ ενός αθλητικού, γερού και όμορφου σώματος γίνεται μόνο με την υγιεινή διατροφή, τη συστηματική άσκηση και την υπομονή. Οι προσπάθειές του μπορεί να διαρκούν περισσότερο αλλά θα έχουν ουσιαστικότερα αποτελέσματα»!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου,...

    Οι γιατροί που εφημερεύουν το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου

    Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας Αγγειοχειρουργός: Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος Κανακάρη...

    Στη Ζαχάρω μικροζημιές από τον σεισμό

    Εκτός από τα σχολεία της Ηλείας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς...