Γενέθλια στη φυλακή για τον 21χρονο… αλλά την Πέμπτη η απόφαση – Δικαιώνονται οι δύο φίλοι που κατηγορήθηκαν ως εμπρηστές

Ημερομηνία:

Θετική, είναι η εισήγηση που έκανε  προς τον ανακριτή Πατρών Μιχαήλ Πηλιχό, η αρμόδια εισαγγελέας Δήμητρα Καπελιάρη,  για την αποφυλάκιση των δύο νεαρών που κατηγορήθηκαν για τον εμπρησμό στο Γηροκομειό. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προσκομίσθηκαν στην εισαγγελία από τους δικηγόρους, η εισαγγελέας εκτίμησε ότι υπάρχουν οι όροι και δεδομένα για την αποφυλάκισή τους. Η πρόταση διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα σήμερα αναμένεται να αποφασίσει. Οι δικηγόροι των δύο νεαρών δεν έκαναν προσφυγή κατά της απόφασης για προφυλάκιση, γιατί αυτό θα απαιτούσε σύγκλιση του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου. Έτσι, προτίμησαν όπως προβλέπεται από τη δικονομία, την συμπληρωματική κατάθεση στοιχείων στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία. Με αποτέλεσμα  η εισαγγελέας να προτείνει την αποφυλάκιση τους και να αναμένεται η απόφαση του ανακριτή. Αύριο είναι η  ημέρα των γενεθλίων του 21χρονου. Ομως ο ανακριτής θα ανακοινώσει την απόφασή του την Πέμπτη. Οι δύο νεαροί κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνα αντίστοιχα… πάνω από 35 ημέρες.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως τα στοιχεία που την  οδήγησαν στην πρόταση αποφυλάκισης είναι:

 

  • Το νέο πόρισμα που είχε ζητήσει η πρώτη Ανακρίτρια από την Πυροσβεστική και το οποίο, όπως και το πρώτο, αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από κηλίδωση και όχι από εμπρησμό.

 

  • Η πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου των δυο οικογενειών, Ανδριανού Γκουρμπάτση, στην οποία αναφέρεται ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε από εμπρησμό, αλλά από «κηλίδωση», δηλαδή από αιωρούμενες καύτρες που μεταφέρθηκαν από το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.

 

  • Ένα έγγραφο του Δασαρχείου, που αναφέρει ότι η έκταση που κάηκε στην περιοχή του Γηροκομειού, δεν ήταν δασική αλλά αγροτική.

 

  • Βεβαίωση της Πυροσβεστικής, ότι στο δελτίο συμβάντων, δεν δηλώθηκε η συγκεκριμένη πυρκαγιά ως αυτοτελής φωτιά, από τον οποιονδήποτε, είτε από πολίτη, είτε από πυροσβέστη.

 

Σε περίπτωση, που απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης, μετά και την εισήγηση του Εισαγγελέα, τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης Παναγιώτης Κοραντζόπουλος, Παναγιώτης Καποτάς και Θεοφάνης Χριστόπουλος, θα καταθέσουν αίτημα στο Δικαστικό Συμβούλιο.

 

Σε ό, τι αφορά τη δίκη, πρόκειται για ένα ζήτημα που αναμένεται να κριθεί μετά από 4-5 μήνες καθώς η δικογραφία ακόμα είναι ανοικτή και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία. Όταν αυτή κλείσει και δεν υπάρχει κάτι άλλο να συμπεριληφθεί, ο Ανακριτής θα την στείλει στο Εισαγγελέα, ο οποίος θα την μεταβιβάσει σε ένα Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει, εάν θα παραπέφτουν οι δυο νεαροί στο ακροατήριο ή η δικογραφία θα μπει στο αρχείο. Στα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων (του καθηγητή φυσικής αγωγής και του ένστολου της Πολεμικής Αεροπορίας – ιδιοκτήτη γειτονικού οικοπέδου).

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Alive She Died Από τις κασέτες των ’80s στην 𝗚𝘂𝗰𝗰𝗶

Στην Αθήνα των αρχών της δεκαετίας του ’80, όταν...

Δωρεά σταθμός για την Ιατρική εκπαίδευση στην Πάτρα

Μια νέα εκπαιδευτική δυνατότητα, που φέρνει τους φοιτητές της...

Ιερέας κι αστυνομικός μεταξύ των μελών κυκλώματος στη Bόρεια Ελλάδα, που άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα από το Dark Web

Χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών αποσπούσαν μέλη κυκλώματος στη...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο ανάδοχος ζητά λύση της σύμβασης για το έργο ύδρευσης

Σε κρίσιμο σημείο φτάνει ένα από τα σημαντικά έργα...