Γεωργία: Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα εκλογικά αποτελέσματα

    Ημερομηνία:

    Η γεωργιανή αντιπολίτευση αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου, τα οποία δείχνουν νίκη του φιλορωσικού κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο» με καταμετρημένο το 70% των ψήφων.

    Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Τίνα Μποκουτσάβα, επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, υποστήριξε ότι η εκλογική επιτροπή «έκανε τη βρώμικη δουλειά του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι».

    Ο 68χρονος Ιβανισβίλι, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του φιλορωσικού κυβερνώντος κόμματος, έσπευσε να πανηγυρίσει τη νίκη του Γεωργιανού Ονείρου στις εκλογές λίγο αφότου έκλεισαν οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα.
    Φλίγκος
    GLEARNET

    Η 41χρονη Μποκουτσάβα προανήγγειλε ότι τις επόμενες ώρες θα καταρτιστεί σχέδιο δράσης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

    Η συμμαχία της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός για την Αλλαγή, διaμήνυσε επίσης ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για «κλεμμένες εκλογές». «Πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα και κατάχρηση εξουσίας», τόνισε ο επικεφαλής του «Συνασπισμού για την Αλλαγή» Νίκα Γκβαράμια σε συνέντευξη Τύπου. Ο Γκβαράμια κατήγγειλε εκλογική νοθεία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, χωρίς όμως να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του.

    Το ποσοστό της συμμετοχής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές ανήλθε στο 59%, αυξημένο σε σύγκριση με το 56% στις εκλογές του 2020.
    Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο απέσπασε ποσοστό 53%. Ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 38,28%.

    Το Γεωργιανό Όνειρο ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει περίπου 90 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    “Είχα ένα πιάτο φαί…” – Τι απαντά η Λατινοπούλου για τα 3.000 ευρώ

    Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η αποκάλυψη που ήθελε την Αφροδίτη...

    Τσίπρας: Έτοιμο το βιβλίο του – Όλα όσα έγιναν το 2015, η ήττα του 2019 και η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ως προαναγγελία των κινήσεων που θα κάνει στο μέλλον...

    Πάτρα: Νέο θρίλερ με μερική κατάρρευση κτιρίου! Επεσε μαρκίζα τη νύχτα στην Αγίου Ανδρέου – φωτό

    Ένα τμήμα μαρκίζας από εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή...

    Αυτή είναι η μέρα που η γυναικεία λίμπιντο «χτυπά κόκκινο» – Ο ρόλος των ορμονών

    Ενδεχομένως να το έχετε ήδη παρατηρήσει, αλλά μέσα στους...