Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση βιασμού

Ημερομηνία:

Η προσφυγή που έκανε η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του βιασμού της έγινε παραδεκτή από τις ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές και έτσι οδηγείται και επίσημα στα ένδικα μέσα του εξωτερικού.

Η Γεωργία Μπίκα είχε κάνει την προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου για την υπόθεση του βιασμού της και, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, έγινε παραδεκτή από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο πρότεινε στην ίδια αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δηλώνει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το θέμα δεν είναι η αποδοχή υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης αλλά η δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, κυρίως ηθικής.

«Από ‘κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Η Γεωργία Μπίκα έκανε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου δεν έκανε αποδεκτή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ακριβότερο το πρωινό στην Ευρώπη: Τα νέα σχέδια της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα απειλούν να αυξήσουν τις τιμές στα βασικά προϊόντα

Σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές και στη διαθεσιμότητα αγροτικών προϊόντων...

Ο «λογαριασμός» της Λιόλιου: Η διαδρομή της και πώς κατασκευάζεται σήμερα ένα πρώτο όνομα

Υπάρχει μια μικρή ειρωνεία στην περίπτωση της Κατερίνας Λιόλιου: για...

Φρούτα «χρυσάφι» στα ράφια, ψίχουλα στους παραγωγούς – Η μεγάλη διαφορά στις τιμές

Το ζήτημα της ακρίβειας στα τρόφιμα συνεχίζει να απασχολεί καταναλωτές και παραγωγούς, με...

Γιατί τα αυτοκίνητα της Xiaomi δεν έρχονται Ελλάδα;

Η Xiaomi μπήκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2024 με ένα στοίχημα που...