Γεωργιάδης: Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου

    Ημερομηνία:

    Στην εκτίμηση ότι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καλύπτει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου προχώρησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης και το 2022.

    ICECAP

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν μέτρα προστασίας και το 2022 απάντησε ότι «τα μέτρα που έχουμε θεσπίσει είναι μέτρα για το 2021, τα μέτρα για το έτος 2022 θα υπάρχουν στον επόμενο προϋπολογισμό. Εάν με ρωτάτε, αν θα είναι η κυβέρνηση ευαίσθητη με τα προβλήματα των ανθρώπων το 2022, όπως ήταν το 2020 και το 2021, απαντώ φυσικά θα είναι».

    «Ποια είναι διαφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης από το 2019 στο 2021 – δεν λέω στο 2020 γιατί αυτή τη χρονιά είχαμε διεθνώς τις χαμηλότερες τιμές της ιστορία του πετρελαίου λόγω της καραντίνας- η διαφορά είναι 20%. Έρχεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης κι αυξάνεται κατά 25% για να καλύψει ακριβώς τη διαφορά μεταξύ 2019 και 2021» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.
    «Ακόμα διευρύναμε και τα κριτήρια, δηλαδή είναι και υψηλότερο το επίδομα για αυτούς που το δικαιούνταν και περισσότεροι αυτοί που το δικαιούνται. ‘Αρα καλύπτουμε για αυτούς που πράγματι έχουν οικονομικό πρόβλημα το σύνολο της αύξησης μεταξύ 2019 και 2021», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Γεωργιάδης: Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου

    Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, το πακέτο μέτρων 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπερκαλύπτει τις αυξήσεις από τις τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Σχετικά με την ακρίβεια στις πρώτες ύλες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μετά τις γιορτές θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ενώ για την ενέργεια εκτίμησε ότι θα κρατήσει λίγο παραπάνω, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται και με πολιτικούς λόγους.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκτελέστηκε χθες στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί

    Πενηνταπεντάχρονος εκτελέστηκε χθες Πέμπτη στην Αλαμπάμα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, για...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Επεσε χαλάζι στην Ηλεία – ΦΩΤΟ

    Χαλαζόπτωση έπληξε την κοινότητα της Πεύκης το απόγευμα της...

    Βίκυ Καγιά: Ποζάρει σε ανοιξιάτικη διάθεση και την αποθεώνουν για τα «ατελείωτα πόδια» της

    Τον καλό καιρό των προηγούμενων ημερών θέλησε να αξιοποιήσει...

    ΠΑΤΡΑ: Και τρίτο δέμα με ναρκωτικά στα ΕΛΤΑ

    Δεν σταματούν να φθάνουν δέματα με ναρκωτικά στα ΕΛΤΑ...