Γεωργιάδης: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

    Ημερομηνία:

    Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με την πολυσυζητημένη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες, αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι είναι ρύθμιση υπέρ των εργαζόμενων.

    Σήμερα για να έχεις συμβάσεις με δύο εργοδότες γίνεται μόνο με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

    «Κάτι που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει, τώρα το κοιτάμε και λέμε ο Γεωργιάδης. Τόση φασαρία για να δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να αυξήσουν το εισόδημα και να λαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Με το νέο πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένα τα δικαιώματά του, ακόμα και για εργαζόμενους σε εργολαβική επιχείρηση. Θα λαμβάνει κάθε εργαζόμενος τις εισφορές του και επίσης θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα της επιχείρησης.

    Επιπλέον βάρδια το Σάββατο ως υπερωρία +40%

    Δίνουμε το δικαίωμα να έχουμε μία επιπλέον βάρδια το Σάββατο που ολόκηρη είναι υπερωρία συν 40% δηλαδή στην υπερωριακή αμοιβή. Σήμερα που υπάρχει πολύ μεγάλο έλλειμμα εργαζομένων ειδικά στη βιομηχανία χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι παραπάνω ώρες για να βγαίνει η βάρδια και τις παραπάνω ώρες αυτοί τις πληρώνονται ως μαύρη εργασία. Οι εργαζόμενοι εισπράττουν μαύρα. Τώρα λέμε όχι. Θα δίνεαι στους εργαζόμενους νόμιμα το Σάββατο πλήρης απασχόληση, αλλά υπερωριακή στο σύνολο της βάρδιας του δηλαδή ένα επιπλέον 8ωρο σεεξαήμερη εργασία και θα δικαιούται ρεπό », είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Η εξάμηνη δόκιμη εργασία

    Σήμερα στην Ελλάδα ένας εργαζόμενος που προσλαμβάνεται μπορεί να δουλεύει 12 μήνες και να απολυθεί στους 12 μήνες χωρίς αποζημίωση με τον νόμο που ίσχυε το 2010, Παίρνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία, αυτό το όριο του δόκιμου εργαζόμενου γίνεται έξι μήνες, δηλαδή η αυτόματη απόλυσή του, που ήταν δωδεκάμηνη, γίνεται εξάμηνη. Αυτό είναι υπέρ του εργαζόμενου».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέας γενιάς απινιδωτές σε δημόσιους χώρους άθλησης εγκαθιστά ο Δήμος Πατρέων

    Στην προμήθεια οκτώ (8) απινιδωτών νέας γενιάς προχώρησε το...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Δύο ασθενοφόρα στην Βότση – Πεσμένα άτομα στο έδαφος – φωτο

    Διπλό συμβάν στην οδό Ρήγα φεραίου και Βότση στις...

    Κολοράντο: 18χρονος βρέθηκε νεκρός σε καμινάδα επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του

    Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση του Τζόσουα Μάνταξ, του...

    Σκάνδαλο στην ιταλική μόδα: Έρευνες για εκμετάλλευση Κινέζων εργατών στις Gucci, Versace και άλλες εταιρείες

    Δεκατρείς μεγάλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως οι Gucci, Versace...