flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Γεροβασίλη: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να κουρελιάσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία»

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 και στη δημοσιογράφο Γιώτα Σταύρου έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις υποκλοπές και στη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό και το νομικό κόσμο της χώρας, καθώς και στην ακρίβεια που καλπάζει και ταλανίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σχετικά με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι πρόκειται για μια παρέμβαση που αγγίζει τα όρια της εκτροπής, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τη λειτουργία και την ανεξαρτησία μιας Ανεξάρτητης Αρχής, της ΑΔΑΕ, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα της χώρας. Γι΄ αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάρχει έντονη αντίδραση από κορυφαίους Συνταγματολόγους, νομικούς αλλά ακόμη και από πολιτικούς που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, που μιλούν για κατάλυση των θεσμών. Ενώ, την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο παρομοιάζουν την Ελλάδα με απολυταρχικά καθεστώτα που δεν σέβονται τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.

Η βουλευτής Άρτας επεσήμανε ότι, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι αθρόες παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών, επιχειρηματιών, ακόμη και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, η Δικαιοσύνη έγινε μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης δημιουργήθηκε πάνω στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στη νέα γενιά ίση ή περισσότερη Δημοκρατία απ’ ότι παραλάβαμε και δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και στο σύστημα Μαξίμου να κουρελιάσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία στη χώρα».

Η βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, που απασχολεί το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, τους αδύναμους συμπολίτες μας και την πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε ζητήσει πολύ καιρό πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε, για να αντιμετωπιστεί η επερχόμενη κρίση μέσω ρυθμιστικών παρεμβάσεων. Επεσήμανε ότι ζητήθηκαν δύο καίριες παρεμβάσεις για όσο διαρκεί η κρίση, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έγινε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στην αγορά, οι δυσκολίες μεγαλώνουν οι αυξήσεις καλά κρατούν -για τον Ιανουάριο έχουν ανακοινωθεί νέες αυξήσεις 20-30%.

Υπογράμμισε δε, ότι, σα να μην έφτανε αυτό, επιπλέον έχουμε κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Διότι, αυτό που γίνεται εδώ είναι οι πολίτες να χρηματοδοτούν την αισχροκέρδεια. Αυτό που γίνεται στη χώρα δεν έχει προηγούμενο: Τερατώδη υπερκέρδη από ελάχιστους, πάρτι αναθέσεων σε φίλους, κολλητούς, βουλευτές, είχαμε ακόμη και βουλευτή να παίρνει δάνειο για να αγοράσει δάνεια πολιτών και να πλειστηριάσει τις περιουσίες τους!

Παντού υπάρχουν προβλήματα, ανάφερε χαρακτηριστικά, αλλά εδώ έχουμε τα πρωτεία. Σε ακρίβεια, σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, στην αισχροκέρδεια. Τα πρωτεία των «αρίστων» και του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Που δεν παρεμβαίνει, περιμένοντας την αγορά να αυτορυθμιστεί. Πράγμα που δεν συμβαίνει, διότι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο έχει αποτύχει. Ένα μοντέλο που ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με ιδεολογική εμμονή, πουλώντας τη ΔΕΗ τις παραμονές της ενεργειακής κρίσης, όταν άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία προχωρούσαν σε κρατικοποιήσεις.

Υπάρχουν λύσεις; Ναι, απαντά εμφατικά η Όλγα Γεροβασίλη. Υπάρχουν οι λύσεις που θα στηρίξουν ουσιαστικά τους πολίτες. Υπάρχουν παρεμβάσεις, σημείωσε, που αναχαιτίζουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις επιπτώσεις-ντόμινο που αυτές συνεπάγονται στην οικονομία, στις τιμές των βασικών αγαθών, στον πρωτογενή τομέα, στην κατανάλωση κλπ. Αυτή την εκλογική χρονιά υπάρχει η αισιοδοξία πως οι καλύτερες μέρες που δικαιούμαστε θα έρθουν.

ypen