Για κακούργημα η φοροδιαφυγή στα e-shops – Εμπλεξαν 51 επιχειρήσεις και πρόσωπα στην Κάτω Αχαΐα

    Ημερομηνία:

    Σε βάθος προχωρά η έρευνα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση υπεξαίρεσης ΦΠΑ και φοροδιαφυγής εκατ. ευρώ στην Αχαΐα. Η υπόθεση ξεκίνησε από την Πάτρα τον περασμένο Οκτώβριο με έρευνα σε εταιρείες ταχυμεταφορών courier και κατέληξε σε 51 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στην Κάτω Αχαΐα, που ακούν εμπορική δραστηριότητα με ηλεκτρονικές πωλήσεις από e-shops και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    GLEARNET

    Η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι οι εμπλεκόμενοι στις εμπορικές δραστηριότητες, αφού έπαιρναν παραγγελίες μέσω του διαδικτύου (e-shop, facebook, Instagram, tik-tok κ.ά) έστειλαν τα εμπορεύματα στους πελάτες τους, μέσω εταιρειών courier. Ωστόσο, στις περισσότερες παραγγελίες δεν έκοβαν παραστατικά, δηλαδή τιμολόγια ή αποδείξεις. Για παράδειγμα, για 1.000 αποστολές εμπορευμάτων μπορεί να έκοβαν μόλις 50 αποδείξεις.
    Επιπλέον, τα χρήματα από την αντικαταβολή που πλήρωναν συνήθως με χρεωστική κάρτα οι πελάτες, κατατίθεντο σε λογαριασμούς των εταιρειών courier, οι οποίες αφού κρατούσαν τα μεταφορικά κόστη, απέδιδαν το υπόλοιπο του ποσού στον έμπορο, με αποτέλεσμα η εμπορική συναλλαγή να μην καταγράφεται και ο ΦΠΑ να καταλήγει στο ταμείο του αποστολέα των δεμάτων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Pasta alla Vodka: H συνταγή με τη μεθυστική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά

    Η συνταγή για pasta alla vodka αποτελεί την απόδειξη πως ο...

    5Χ5: Ο Θάνος Κιούσης επιστρέφει δυναμικά – Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «5Χ5» με τον ταλαντούχο Θάνο Κιούση,...

    Στυτική δυσλειτουργία: «Xτυπά» 2 στους 3 άνδρες κάτω των 40 ετών – Στο στόχαστρο και οι 20χρονοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%cf%84%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-x%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-2-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-3/

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...