Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε σφαίρα από την κλειτορίδα γυναίκας

    Ημερομηνία:

    Μια γυναίκα στη Σομαλία χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθεί σφαίρα από την κλειτορίδα.

    Η γυναίκα φέρεται να χαλάρωνε στο σπίτι της όταν χτυπήθηκε από την αδέσποτη σφαίρα. Η περίπτωσή της αναφέρεται στο International Journal of Surgery Case Reports και η εικόνα από την ακτινογραφία φαίνεται σαν η γυναίκα να έχει κάνει piercing, στην συγκεκριμένη περιοχή. «Από όσο γνωρίζουμε, αυτός είναι ο πρώτος παράξενος τραυματισμός από σφαίρα που διεισδύει στην περιοχή του αιδοίου (το εξωτερικό μέρος των γυναικείων γεννητικών οργάνων) και η σφαίρα συγκρατείται σφαίρα στην κλειτορίδα», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η 24χρονη άγνωστη ασθενής χαλάρωσε στο σπίτι της, όταν ξαφνικά μια αδέσποτη σφαίρα πέρασε από το ταβάνι της και τη χτύπησε στα γεννητικά όργανα. Αιμόφυρτη η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο Ερντογάν στο Μογκαντίσου, όπου μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι το βλήμα είχε κολλήσει μέσα στην κλειτορίδα της. Από όσο γνώριζαν οι συγγραφείς της μελέτης, αυτή ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση.

    «Θεωρούσαμε ότι ήταν σπάνιο και ενδιαφέρον», έγραψαν για το περιστατικό σημειώνοντας ότι το βλήμα ευτυχώς πέτυχε με μικρή ταχύτητα την γυναίκα αλλιώς η υγεία της θα μπορούσε να ήταν σε κίνδυνο.

    Οι χειρουργοί έκαναν τοπική αναισθησία και αφαίρεσαν το βλήμα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν επιπλοκές, και η γυναίκα πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα σε «καλή κατάσταση».

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διαζύγιο: Πώς επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών – Mελέτη σε 62.000 νήπια απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7-%cf%84/

    Πάτρα: Κατηγορούμενοι στα Δικαστήρια πατέρας και γιος, γνωστοί Πατρινοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82/

    Πάτρα: Ο γιατρός που έχει “πέραση” στο Νοσοκομείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf/

    Τρεις αποτελεσματικές θεραπείες για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/