Για τεχνητές συμμαχίες της Ελλάδας κάνει λόγο το τουρκικό υπ. Εξωτερικών

Ημερομηνία:

Τη δυσκολία του να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανέλιξης της ελληνικής διπλωματίας στο διεθνές πεδίο έδειξε για μια ακόμη φορά το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όταν προσπάθησε να απαντήσει σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας.

Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που υποτίθεται ότι παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος,  οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή», ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ρούχα που δεν στεγνώνουν με τίποτα τον χειμώνα; 5 λύσεις για όσους δεν έχουν στεγνωτήριο

Όταν πέφτει η θερμοκρασία και αρχίζουν οι βροχές, οι...

Το φθινόπωρο επιστρέφει με καταιγίδες και «βουτιά» 8 βαθμών, η πρόγνωση για την 28η Οκτωβρίου

Ήπιος θα διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και το Σάββατο, με...

Μπόγρης για τα στημένα στο μπάσκετ: Πέσατε να με φάτε τότε, τι έγινε τώρα, είμαι καλός τελικά;

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιώργος Μπόγρης...

Μαυροειδής: Σε δική μου φάση έδωσαν τεχνική ποινή στον Μπόγρη, χωρίς να πει τίποτα

Στην κατάθεση ενός εκ των δύο προστατευόμενων μαρτύρων που...