Για τη δημιουργία Επιτροπής για την Εικόνα της πόλης συζήτησαν Βαγγέλης Καραχάλιος και Κώστας Πελετίδης

    Ημερομηνία:

    Την προοπτική σύστασης Επιτροπής για την Εικόνα της πόλης συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης,  στο πλαίσιο των συναντήσεων που επιχειρεί ο κ. Καραχάλιος με εκπροσώπους αρχών και φορέων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και ενόψει της πρωτοβουλίας του ΤΕΕ, «Δυτική Ελλάδα 2040».

    Η εικόνα της πόλης, οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί αλλά και αυτές που  θα μπορούσαν να γίνουν στη βάση της επιστημονικής τεκμηρίωσης με τη βοήθεια του ΤΕΕ, προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, οι αντιδρομήσεις, το παλιό κτίριο των Υπηρεσιών Λιμένα  και φυσικά τα μεγάλα έργα, κυριάρχησαν  στην συζήτηση.

    Ο κ. Καραχάλιος ενημέρωσε τον κ. Πελετίδη για την πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με σκοπό τη δημιουργία ενός διευρυμένου  οργάνου με την ονομασία «Δυτική Ελλάδα 2040» που θα παρακολουθεί ζητήματα μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής με τη συμμετοχή των φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, ΠΕΔ, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια κλπ) και της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Στόχος του Οργάνου θα είναι να βοηθήσει  ώστε να επιτευχθούν συναινέσεις και συνέργειες για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, το παρόν και το μέλλον της και θα διατυπώνει γνώμη παρέχοντας παράλληλα και  επιστημονική τεκμηρίωση για σύγχρονες προκλήσεις.

    «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Πάτρας για τα ζητήματα της πόλης και για τα μεγάλα έργα» τόνισε ο κ. Καραχάλιος μετά τη συνάντηση. «Στόχος μας είναι να βρούμε μια γέφυρα διαλόγου  ώστε να καταφέρουμε όλοι οι φορείς να μιλήσουμε για την προοπτική της περιοχής μας και για το πώς η συνεργασία, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η περιοχή και που βεβαίως με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να το καταφέρουμε. Η πρόταση του δημάρχου για τη σύσταση Επιτροπής για την Εικόνα της πόλης μας χαροποιεί καθώς κινείται σε αυτή την κατεύθυνση της συνεργασίας που επιδιώκουμε και η οποία βεβαίως θα μπορέσει να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο με το “Δυτική Ελλάδα 2040”».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πέμη Ζούνη χώρισε από τον σύζυγό της, Στάθη Σκέντζο

    Τον χωρισμό της από τον Στάθη Σκέντζο ανακοίνωσε η Πέμη Ζούνη, κάνοντας γνωστό...

    Συνάντηση Πελετίδη με τον Πρέσβη Κούβας

    Ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος...

    Ιωάννινα: Μεγάλη καθίζηση «κατάπιε» όχημα καθαριότητας του δήμου

    Μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε επί της οδού Βελισσαρίου...

    Έργο Interreg M.A.R.K.A.T.O.: Ελλάδα και Ιταλία μαζί για την αναζωογόνηση των παραδοσιακών τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς

    Προσκαλούμε επιχειρηματίες παραδοσιακών επαγγελμάτων, τεχνίτες, πολιτιστικούς φορείς, δημιουργικές επιχειρήσεις...