Γιάννης Καρβέλης: “Δωρεάν έλεγχος για καρκίνο του παχέoς εντέρου”

    Ημερομηνία:

    Τα πρώτα SMS αναμένεται οσονούπω να αρχίσουν να αποστέλλονται για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

    Φλίγκος

    Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-65 ετών, και περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση με ειδικά τεστ που θα μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται από τα φαρμακεία, αλλά και δωρεάν διενέργεια διαγνωστικής κολονοσκόπησης, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ). Μάλιστα, 9 στους 10 ανθρώπους που διαγιγνώσκονται έγκαιρα με καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν καλύτερη επιβίωση σε σχέση με αυτούς που δεν διαγιγνώσκονται έγκαιρα.
    Τα παραπάνω ανέφερε στον χαιρετισμό του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στην ημερίδα τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια ανάπτυξης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία έχει συμπεριλάβει μεταξύ των άλλων προληπτικών δράσεων κατά την εφαρμογή του προγράμματος «Δοξιάδη» και τον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Σημείωσε πως η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου είναι 5% για τον γενικό πληθυσμό, πολύ δε μάλλον, όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ή σοβαροί παράγοντες κινδύνου όπως παχυσαρκία, χρήση αλκοόλ, κάπνισμα κτλ.
    Παράλληλα ανακοίνωσε την ενίσχυση του γαστρεντερολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν.Π. με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη διενέργεια ενδοσκοπήσεων καθώς επίσης τη συνεργασία με το γαστρεντερολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Π. μετά από πρόταση του κ. Θωμόπουλου και του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν.Πατρών ¨Άγιος Ανδρέας» για την μαγνητική εντερογραφία. Το νέο πρωτόκολλο μαγνητικής εντερογραφίας, αποτελεί την εξέταση εκλογής για την απεικόνιση ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου (ΙΦΝΕ). « Διοίκηση λάβαμε υπόψη μας και τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ατόμων με Αναπηρία, στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα, διευκολύνοντάς τους στην προσβασιμότητά τους σε κατάλληλες για αυτούς εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Καρβέλης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ελληνες Οδηγοί: Συνεχίζουμε να βρίζουμε, να πίνουμε και να …πλακωνόμαστε με το παραμικρό

    Το ότι δεν είμαστε καλοί οδηγοί αυτό είναι γνωστό....

    Τι πρέπει να σπουδάσουν τα σημερινά παιδιά – Σύμφωνα με τον γκουρού της τεχνητής νοημοσύνης

    Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαθιστά ήδη τον άνθρωπο...

    Το σώμα σου είναι έτοιμο για το καλοκαίρι! Εσύ είσαι;

    Οταν μπαίνει ο Ιούνιος, μαζί με τον ήλιο και τις...

    Ένσημα σε ψηφιακή μορφή: Ποια ταμεία προηγούνται και ποια καθυστερούν

    Ανισομερώς εξελίσσεται η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού χρόνου στα μητρώα του ΕΦΚΑ, με...