Γιάννης Βογιατζής: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» της Λουκίλας Καρρέρ – Πλέσσα

    Ημερομηνία:

    Τη θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας η είδηση του θανάτου του Γιάννη Βογιατζή.

    Ο τραγουδιστής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

    Με ένα συγκινητικό μήνυμα και μία κοινή φωτογραφία τους από το παρελθόν, η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ αποχαιρέτησε τον Γιάννη Βογιατζή.

    Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, τις τελευταίες ημέρες ήταν έντονα στη σκέψη της.

    Έγραψε συγκεκριμένα στη λεζάντα: «Αχ Γιάννη μου… Καί σε είχα τόσο έντονα στη σκέψη μου αυτές τις μέρες… Θα σε θυμάμαι πάντα όταν θα ακούω την “Πρώτη μας Νύχτα” που σφράγισες με την ερμηνεία σου… Το τραγούδι που σημάδεψε τη ζωή μου… Εσύ πέτα ψηλά… Στον “Ουρανό με τ΄αστέρια” που σε περιμένει κι από σήμερα θα τον κάνεις εσύ ακόμα πιο φωτεινό …..Καλό ταξίδι Αστέρι μου….».

    Η ανάρτησή της

    Ποιος ήταν ο Γιάννης Βογιατζής

    Ο Γιάννης Βιγιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του.

    GLEARNET

    Δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

    Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

    Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

    Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960.

    Ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.

    Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

    Ο Γιάννης Βογιατζής το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με πολλά προβλήματα υγείας που τα πάλευε με αξιοπρέπεια. Είχε αποσυρθεί από το τραγούδι περισσότερα από 10 χρόνια.

    «Έφυγα αξιοπρεπώς από τη δουλειά, από το 2008 σταμάτησα. Μου κάνανε προτάσεις και μετά από πέντε χρόνια που σταμάτησα. Δέχτηκα πρόταση από μια τραγουδίστρια φίρμα να βάψω τα μαλλιά μου για να βγαίνω guest και αρνήθηκα».

    in.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία σας;

    Πολλοί δεν συμφωνούν και εδώ που τα λέμε δεν...

    Πάτρα: Ποιος θα πληρώσει για τις ζημιές στον πεζόδρομο της Μαιζώνος; Πριν εβδομάδες παραδόθηκε και… καταρρέει! Δείτε φωτό

    Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο πεζόδρομος της Μαιζώνος, στην Πάτρα, στο...

    Οι 7 τροφές που αποτελούν για τον εγκέφαλο (μας) σκέτο φαρμάκι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bf%ce%b9-7-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%ad%cf%86%ce%b1/

    ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ – ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ: Σε δύο κατευθύνσεις η έρευνα στα Δικαστήρια της Πάτρας!

    Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μουρτζούκου σε σχέση...