Γιάννης Βρούτσης στην Πάτρα: Έρχεται υποχρεωτική ποσόστωση με γυναίκες στα ΔΣ αθλητικών σωματείων

Ημερομηνία:

Στη σημασία της αναβάθμισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας εστίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά την τοποθέτησή του στο Regional Growth Conference 2025, συμμετέχοντας στη θεματική ενότητα για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των αθλητικών υποδομών.

  • Υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε χώρο.
  • Διασφάλιση πυρασφάλειας.
  • Έλεγχος για στατική επάρκεια.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα αθλητικά σωματεία να δηλώσουν έως τις 30 Ιουνίου την αθλητική τους εγκατάσταση στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πλήρη χαρτογράφηση και έλεγχο των αθλητικών υποδομών.

«Η πλειοψηφία των διαθέσιμων πόρων θα κατευθυνθεί στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες», ξεκαθάρισε ο Υπουργός.

Υποχρεωτική ποσόστωση γυναικών στα ΔΣ των αθλητικών σωματείων
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η είδηση που αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με την οποία η υφιστάμενη νομοθετική πρόβλεψη για ποσοστό συμμετοχής 33% γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών θα επεκταθεί και στα αθλητικά σωματεία.

«Και μην ακούσω κανέναν να λέει πώς θα βρεθούν γυναίκες για τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Υπάρχουν πολλές αθλήτριες και μπορούν να τις αντλήσουν από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας και συμμετοχής στη διοίκηση του αθλητισμού.

Βρούτσης

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η φωτογραφία με την Αλεξάνδρα Νίκα μετά τη συναυλία στο Royal Albert Hall

Μια κοινή φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, από τη...

Γιώργος Τσαλίκης: Κάθε πρωί όταν ξυπνάω λέω ευχαριστώ και λιβανίζω

Τον τρόπο που έχει επιλέξει να ξεκινάει την ημέρα...

Απάντηση Γιαννακόπουλου στον Ολυμπιακό: «Καταλαβαίνετε τι έρχεται…»

Μέσω του επίσημου προφίλ του στο instagram ο Δημήτρης...