Γιατί ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη

    Ημερομηνία:

    Επίθεση στον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι «συνεχίζει απτόητος το αντικοινωνικό έργο της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ με την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών».

    «Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία επιβεβαίωσε ανερυθρίαστα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σύντομα θα θεσπιστεί και τεθεί σε εφαρμογή η ‘συνεργασία’ του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ικανοποιώντας έτσι άλλο ένα πάγιο αίτημα της σχετικής βιομηχανίας», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, «πρόκειται να υλοποιηθεί σχέδιο-διακαής πόθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο θα επιτρέψει τον ‘αποικισμό’ του ΕΣΥ από τους ιδιώτες της ασφάλισης υγείας, παραχωρώντας τους τα υπάρχοντα αλλά και μελλοντικά ‘φιλέτα’ του δημόσιου συστήματος, ούτως ώστε αυτοί να εξασφαλίζουν στους έχοντες και κατέχοντες πελάτες τους την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα, την οποία ως γνωστόν μόνο το ΕΣΥ μπορεί να παρέχει».

    «Η υγεία εκπίπτει σε προνόμιο και το ΕΣΥ σαλαμοποιείται»

    «Οι ασθενείς μετατρέπονται σε καταναλωτές, η υγεία εκπίπτει σε προνόμιο και το ΕΣΥ σαλαμοποιείται αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των πελατών του. Αν αυτό δεν είναι περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τότε ποιο είναι;», αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλλησε, τόνισε πως «το βέβαιο είναι ότι οι πολιτικές που με τόσο ζήλο και σύστημα υλοποιεί ο κ. Γεωργιάδης και όλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διευρύνουν μεθοδικά τις διαρκώς επιδεινούμενες ανισότητες στην υγεία, δημιουργώντας διαρκώς άμεσα ή έμμεσα προσκόμματα στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά και οι κάτοικοι της χώρας ταλανίζονται από την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Από την Πάτρα στην ΑΕΚ ο Παναγιώτης Ασπρούδης- Η σπουδαία μεταγραφή της Ένωσης

    Σημαντική ενίσχυση για την ακαδημία της ΑΕΚ αποτελεί η...

    Πέντε τάσεις στα τζιν που θα φορέσουμε το 2026

    Μας αρέσει να ξεκινάμε κάθε καινούργια χρονιά με ένα...

    Στα δικαστήρια Ιερέας και Οίκος Ανοχής – Τους άφησε σκουπίδια στην πόρτα

    Τη δικαστική οδό παίρνει η κόντρα 53χρονου Ιερέα και...

    Από μπισκότα καρδιές μέχρι κέικ σοκολάτας: 18 γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου

    Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν χρειάζεται κρατήσεις ή υπερβολές για...