flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τις θεματικές συνεντεύξεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ερχόμενη Δευτέρα εγκαινιάζει μια νέα φόρμουλα προεκλογικού αγώνα με δύο βασικούς στόχους: Να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες και να ελέγξει την πολιτική ατζέντα της καθημερινότητας

Τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι σε αυτό το προεκλογικό περιβάλλον, κυρίαρχη θέση στην ατζέντα της κυβέρνησης πρέπει να καταλάβουν τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Τα θετικά αποτελέσματα που, όπως σημειώνουν στελέχη, έχει παράξει η κυβερνητική πολιτική μετατρέπονται σε κομβικό σημείο του προεκλογικού αφηγήματος, ενώ το όλο πλαίσιο της «γαλάζιας» εκστρατείας αναβαθμίζεται με καινοτομίες, που έχουν ως στόχο την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων και τη διεύρυνση πέραν των παραδοσιακών τειχών της οδού Πειραιώς. Μία τέτοια καινοτομία, λοιπόν… σηκώνει αυλαία την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει έναν κύκλο τακτικών θεματικών συνεντεύξεων προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ξεκινώντας από τα… καυτά θέματα της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας. «Οι συνεντεύξεις θα έχουν δύο στόχους. Πρώτα, να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο, αυτής της πρώτης μας τετραετίας σε κρίσιμους τομείς, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Να εξηγήσουμε και να ερμηνεύσουμε που βρίσκεται η χώρα, σήμερα, εν μέσω αυτών των κρίσεων. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός, όπως είναι φυσιολογικό, θα προδιαγράψει σε αχνές γραμμές τους βασικούς στόχους, τις βασικές επιδιώξεις της νέας τετραετίας», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Με τον τρόπο αυτό «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι της αντιπολίτευσης η οποία ασχολείται μόνο με την παραγωγή σκανδάλων», σημειώνουν μιλώντας στο Newsbomb.gr κυβερνητικοί παράγοντες και προσθέτουν ότι με αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός όχι μόνο θα διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα, αλλά θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) σε αντίστοιχες πρακτικές. Μάλιστα, όπως εκτιμούν ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια προεκλογική εκστρατεία με θεματικές ενημερώσεις διότι όπως λένε στο Μαξίμου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κανένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για κανένα τομέα.

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών, αυτό το έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός όπου βρέθηκε και παραχώρησε συνέντευξη στο CNN: «Στις επερχόμενες εκλογές, οι Έλληνες θα συγκρίνουν μεταξύ των τεσσάρων ετών της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία – κατά τη γνώμη μου – ήταν μια λαϊκιστική κυβέρνηση που δεν έκανε πολύ καλό στη χώρα, και των τεσσάρων ετών της δικής μας κυβέρνησης. Επομένως, εάν κερδίσουμε- όπως πιστεύω ότι θα συμβεί – (το αποτέλεσμα) θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης…Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς – Αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πλέον τόσο σημαντικές, όσο η διάκριση μεταξύ πιο αυταρχικών λαϊκιστών και πιο προοδευτικών Δημοκρατών που υιοθετούν ρεαλιστικές λύσεις», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός. «Πρόοδος ή συντήρηση». «Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω». Και, τελικά, «Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας».

Αυτά είναι ορισμένα από τα κομβικά, κατά τους «γαλάζιους» ερωτήματα, επάνω στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες, πίσω από το εκλογικό παραβάν. Πέραν αυτών, στην κυβερνητική παράταξη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο μοτίβο του προεκλογικού μαραθωνίου. Και όσο ο γρίφος του momentum των εκλογών αναμένει… στωικά την απάντησή του, το σήμα που εκπέμπεται είναι αυτό της συνολικής αντεπίθεσης για την επίτευξη του «151+» στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο, κεντροδεξιό κόμμα, που τα αποτελέσματα της πολιτικής της διευρύνουν και μεγαλώνουν την απήχησή της. Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, όχι γιατί μικραίνουν οι άλλοι, όχι γιατί κοιτάμε προς τα πίσω, αλλά γιατί τα αποτελέσματα της πολιτικής μας δίνουν απαντήσεις σε κοινωνικά στρώματα που ψηφίζουν, επιλέγουν, διαλέγουν με διαφορετικά κριτήρια», ανέφερε (Αντέννα) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

https://www.newsbomb.gr/

ypen