Γιατί ο Mark Zuckerberg δίνει στα παιδιά του ονόματα Ρωμαίων αυτοκρατόρων

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση της γέννησης του τρίτου παιδιού του Mark Zuckerberg έφερε ξανά στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του δημιουργού του Facebook για την Αρχαία Ρώμη.

    Φλίγκος

    Όπως αποκάλυψε ο Zuckerberg, μαζί με τη σύζυγό του, Priscilla Chan, αποφάσισαν να ονομάσουν την τρίτη  τους κόρη Aurelia.

     

    ICECAP

    Πρόκειται για όνομα εμπνευσμένο από τον φιλόσοφο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο (Marcus Aurelius). Η πρώτη κόρη του ζευγαριού έχει πάρει το όνομα Maxima, από το λατινικό Maximus και η δεύτερη ονομάστηκε August, από τον Οκταβιανό Αύγουστο (Caesar Octavianus Augustus), τον οποίο ο Zuckerberg έχει περιγράψει σαν «ένα από τα πιο συναρπαστικά» πρόσωπα στην ιστορία.

    Η εμμονή του Zuckerberg με την Αρχαία Ρώμη ξεκίνησε πολύ πριν να γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Σε μία συνέντευξή του το 2018 στον New Yorker, είχε πει ότι ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ρώμη καθώς μάθαινε λατινικά στο λύκειο.

     

    «Έχεις όλες αυτές τις καλές και κακές και πολύπλοκες προσωπικότητες. Πιστεύω ότι ο Αύγουστος είναι μία από τις πιο συναρπαστικές. Βασικά, μέσα από μία πραγματικά σκληρή προσέγγιση, έφερε 200 χρόνια ειρήνης στον κόσμο», είχε πει.

    Όταν ο Zuckerberg και η Chan παντρεύτηκαν, το 2012, πέρασαν το ταξίδι του μέλιτός τους στη Ρώμη. «Η σύζυγός μου με κορόιδευε, λέγοντας ότι είχε την αίσθηση ότι υπήρχαν τρία άτομα στο ταξίδι του μέλιτος: Εγώ, εκείνη και ο Αύγουστος. Όλες οι φωτογραφίες ήταν διαφορετικά αγάλματα του Αυγούστου», είχε ομολογήσει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια είναι τα νέα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.;

    Η DEFEA 2025 (Defence Exhibition Athens) η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό...

    Θεσσαλονίκη: Εισέβαλαν στην Έκθεση Βιβλίου και ματαίωσαν εκδήλωση για τη λογοτεχνία του Ισραήλ

    Το απόγευμα του Σαββάτου στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μέλη φοιτητικών...

    Ηλεκτρικό ρεύμα: Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση – Οι τρεις κατηγορίες και το ύψος της ενίσχυσης

    Ανοίγει αύριο, Δευτέρα 12 Μαίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα...