Γιατί ο Μητροπολίτης Μάνης προσφώνησε τον Παύλο Ντε Γκρες… Υψηλότατον

Ημερομηνία:

Η προσφώνησή του προς τον Παύλο Ντε Γκρες ως «Υψηλότατον» αντικατοπτρίζει μια παράδοση που για αιώνες συνδέει τον ελληνικό λαό με τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή κληρονομιά του, όπου οι τίτλοι δεν είναι απλώς τιμές, αλλά και αναγνωρίσεις ιστορικών και κοινωνικών πραγματικοτήτων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, μέσα από τη σοφία και το ποιμαντικό της έργο, γνωρίζει καλά τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της συνέχειας. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, με τη βαθιά του γνώση και την αγάπη του για τη Μάνη και την ιστορία της, απέδωσε αυτή την προσφώνηση μέσα στο πλαίσιο μιας εθιμοτυπίας που τιμά την ιστορική διαδρομή και τις ρίζες του Ελληνισμού. Η αναφορά στον Παύλο Ντε Γκρες με τιμητικό τρόπο δεν είναι παρά μια ένδειξη σεβασμού, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της παράδοσης και της φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τη Μάνη.

Άλλωστε, η Εκκλησία πάντα στέκεται ως θεματοφύλακας της ιστορικής συνέχειας και της εθνικής ταυτότητας. Ο Μητροπολίτης Μάνης, με το υψηλό του φρόνημα και την ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, προσέδωσε την απαιτούμενη τιμή σε όλους τους παρευρισκόμενους, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ενότητας, της ιστορικής μνήμης και του αμοιβαίου σεβασμού.

Υψηλότατος : Προσφωνούνται οι Πρίγκιπες και οι γαλαζοαίματοι συγγενείς των Βασιλέων. Αναφορά: Η Αυτού Βασιλική Υψηλότης ή Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα στη νέα ελληνική. (Α.Β.Υ.).

Γιατί ο Μητροπολίτης Μάνης προσφώνησε τον Παύλο Ντε Γκρες... Υψηλότατον

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δράση της 6ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το Σάββατο στη Ρήγα Φεραίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Σάββατο...

Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποψηφίων Θετών Γονέων από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής...

Tο νέο Renault E-Space Concept έρχεται το 2027

Η Renault έχει καταστεί σε έναν «μετρ» των αναβιώσεων,...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται με 20.000 νέους δικαιούχους – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 230.000 ευρώ για αγορά κατοικίας

Μια νέα ευκαιρία για την απόκτηση πρώτης κατοικίας ετοιμάζεται...