Αν σε έχουν έχουν σταματήσει για έλεγχο κάποια στιγμή με το αυτοκίνητο το πιθανότερο είναι να έχεις προσέξει (αλλά να μην έχεις δώσει σημασία) κάποιες κινήσεις των αστυνομικών. Για παράδειγμα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχει μια τακτική από πολλούς να αγγίζουν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ελέγχου;
Η τακτική αυτή τηρείται σε πολλές χώρες του κόσμου με τους αστυνομικούς να αγγίζουν το πίσω μέρος (καπό ή φανάρι) στο αυτοκίνητο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει ένας βασικός λόγος που ακολουθείται αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί αφήνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο όχημα. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μελλοντικά σαν σημάδι ότι ο αστυνομικός έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δύσκολα θα έχει σκεφτεί κανείς να τα απομακρύνει.
Αυτό γίνεται ως μέτρο προφύλαξης σε περίπτωση που ο αστυνομικός δεχτεί επίθεση ή εξαφανιστεί καθώς τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο του ένοχου θα χρησιμεύσουν ως αποδεικτικό στοιχείο. Και παρόλο που πλέον υπάρχουν στα περισσότερα αστυνομικά οχήματα κάμερες, ωστόσο πολλοί αστυνομικοί εφαρμόζουν ακόμη αυτό το μέτρο. Επίσης παλιότερα εφαρμοζόταν και κάτι που πλέον δε συμβαίνει. Μια αστυνομική πρακτική ήταν να χτυπούν ελαφρά το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή στο πορτ παγκάζ. Με αυτό τον τρόπο αιφνιδίαζαν τον οδηγό σε περίπτωση που προσπαθούσε να κρύψει κάτι παράνομο.
Κάτι τέτοιο φαίνεται πως πλέον αποφεύγεται για να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα σε περίπτωση που έχουν να κάνουν με κάποιον κακοποιό. Ωστόσο το ακούμπισμα στο πίσω μέρος στο αυτοκίνητο πολλοί είναι εκείνοι που το τηρούν κανονικά. Την επόμενη φορά που θα σου τύχει έλεγχος μπορεί να το παρατηρήσεις κι εσύ.