«Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα»: Παρουσίαστηκε το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου

    Ημερομηνία:

    Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η αυτοβιογραφία του Διονύση Σαββόπουλου «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Διονύσης Σαββόπουλος συζήτησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου, Γιάννη Βακαρέλη, και τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Γιώργο Σκαμπαρδώνη, με συντονίστρια την εκδότρια Άννα Πατάκη.

    «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα»: Παρουσίαστηκε το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου

    «Αυτό που λέμε ”Σαββόπουλος” δεν υπάρχει. Ο Σαββόπουλος είναι ένας ρόλος που τον έπλασα σιγά σιγά με τα χρόνια: Ο τύπος με τα στρόγγυλα γυαλιά, τις τιράντες, αργότερα το γενάκι, που βγαίνει στη σκηνή, φτιάχνει αυτά τα τραγούδια, κάνει σχόλια και λέει ιστορίες. Είναι ο ”Σάββο”, όπως τον έλεγε ο συγχω­ρεμένος ο Τάσος Φαληρέας. Είναι ένας άλλος. Εγώ είμαι εγώ. Χώνομαι πολλές φορές μέσα σ’ εκείνον τον άλλο. Δικός μου είναι. Χωρίς εμένα θα ήταν αέρας κοπανιστός.

    Τώρα όμως τον χρειάζομαι, γιατί μεγάλωσα και θα ’θελα να δω πώς ήμουν πιτσιρίκος, πώς φέρθηκα στον επαγγελματικό μου βίο, πώς ήμουν σαν σύζυγος, πατέρας και παππούς, κι ακόμα πώς ήμουν σαν πολίτης, σαν φίλος και σαν γιος. Σ’ αυτά είναι καλός ο Σάββο. Το ’χει. Σαν ρόλος, και σουξέ είχε και πείρα διαθέτει.

    Τώρα ο ρόλος θα μιλήσει για τον δημιουργό του. Ένα παιχνίδι είναι. Ένα κόλπο. Ελπίζω να το βρείτε διασκεδαστικό».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    28η Οκτωβρίου: Έκλεψε τις εντυπώσεις η μαθήτρια ΕΠΑΛ που παρέλασε αγκαλιά με το παιδάκι της στο Πλωμάρι – ΦΩΤΟ

    Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Πλωμάρι...

    Ρεύμα: «Έκρηξη» στη χονδρική τιμή – Συναγερμός για τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου

    Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που...

    Ελένη Ράντου: Ρώτησα το ChatGPT για μένα και είχε μια εικόνα που ούτε εγώ την είχα

    Η Ελένη Ράντου μίλησε στην εκπομπή Happy Day αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποιεί...

    Πάτρα: Κατάστημα είχε τα ηχεία στο… τέρμα

    Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του...