ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΡΙΝΟ: «Αν συνεχίσει έτσι, ο Δημήτρης σε ένα μήνα μπορεί να πάρει εξιτήριο»

Ημερομηνία:

«Ο 15χρονος Δημήτρης έχει αποσωληνωθεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον» ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, όπου ο Έλληνας έφηβος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, την περασμένη Πέμπτη.

PHILOXENIA

Παράλληλα, οι Ιταλοί επιστήμονες έκαναν γνωστό ότι «η επανάκτηση της λειτουργικότητας του μοσχεύματος ήταν ιδιαίτερα ταχεία» και «χάρη στην επέμβαση αυτή, η οποία συνολικά διήρκεσε δέκα ώρες, μπόρεσε να αποτραπεί ο θάνατος του ασθενή από ηπατική ανεπάρκεια».

Στη φάση αυτή, ο Δημήτρης βρίσκεται στην «Μονάδα Ημιεντατικής Θεραπείας» του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Νοσοκομείου Le Molinette, όπου συνεχίζεται η βαθμιαία όσο και ικανοποιητική επιστροφή στη λειτουργία του νευρολογικού του συστήματος.

Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο Le Molinette και τον καθηγητή Ρενάτο Ρομανιόλι (o oποίος, μαζί με την ιατρική ομάδα του πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη μεταμόσχευση), «αν η ανάρρωση του Έλληνα ασθενή συνεχιστεί με τους μέχρι τώρα ρυθμούς, μπορεί να λάβει εξιτήριο σε περίπου έναν μήνα».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Οι οργανώσεις παιδικής προστασίας ζητούν νέο σύστημα προστασίας ανηλίκων, τα κενά που ανέδειξε η υπόθεση της Κυψέλης

Το Δίκτυο Οργανώσεων Παιδικής Προστασίας, ένας σταθερός χώρος συνεργασίας οργανώσεων...

Καλομοίρα σε Γιώργο Μπούσαλη: Είσαι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας, είμαστε ευλογημένοι που σε έχουμε

Με αφορμή τα γενέθλια του Γιώργου Μπούσαλη, η Καλομοίρα εξέφρασε δημόσια την...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη για τον γιο της: Mαζί σου γεννιέται καθημερινά και μια καινούρια εκδοχή μου

Στη μητρότητα και την καθημερινότητα με τον γιο της...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος αιλουροειδούς για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα, τι ξέρουμε για τη μυστηριώδη «τιλκάγιο»

Ένα νέο είδος αγριόγατας ανακαλύφθηκε στα δάση της Βολιβίας, σηματοδοτώντας...