Γιώργος Κυριακόπουλος: Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία με ευθύνη της κυβέρνησης

    Ημερομηνία:

    Σε δήλωση του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυριακόπουλος αναφέρει:

    Ένα γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών απειλεί χιλιάδες πρώτες κατοικίες, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας ,με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε τον Οκτώβριο του 2020. Δημιούργησε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, με τον οποίο οι οφειλέτες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, καθώς δεν δεσμεύονται ούτε οι τράπεζες ούτε τα funds να διαπραγματευτούν. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να χάνουν το σπίτι τους, χωρίς να έχουν κληθεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

    Το δεύτερο «χειρουργικό χτύπημα» της κυβέρνησης ήταν η σύνδεση των τιτλοποιήσεων, με τον νόμο του 2003, και όχι με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, που οδηγεί σε γενικευμένους πλειστηριασμούς, αλλά και στέρηση 50 δισ. φορολογικών εσόδων, καθώς  δεν φορολογεί τα funds.

    Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει έναν ανθρωποκεντρικό, και όχι τραπεζοκεντρικό, πτωχευτικό κώδικα, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, τα δικαιώματα του οφειλέτη και θα δίνει μια δεύτερη ευκαιρία επαγγελματικής επανεκκίνησης και κοινωνικής επανένταξης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΛΑΔΑ: «Κυνηγοί» πεταλούδων κατέγραψαν 230 είδη

    Είναι οι έλληνες… κυνηγοί πεταλούδων και συμμετέχουν στο πρώτο εθελοντικό...

    Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της...

    Τι είναι το «carouseling» και… γιατί όλοι λένε ότι σκοτώνει τον έρωτα

    Αν έχεις ανέβει ποτέ σε ένα καρουζέλ σε λούνα...

    Μπορούμε να καταψύξουμε το τυρί;

    Καλύτερα να αναδιατυπώσουμε το ερώτημα ως εξής: Αξίζει να...