ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η παρέμβαση στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που “άνοιξε” συζητήσεις…

    Ημερομηνία:

     του Αχιλλέα Ροδίτη

    Μια τοποθέτηση εξόχως καθηλωτική που προκάλεσε χειροκρότημα αλλά και συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αυτή που σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και παρουσία του προέδρου κ. Σωκράτη Φάμελλου, ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Αχαΐα, Γιώργος Κυριακόπουλος. Παρότι ο ίδιος δεν το ανέδειξε όμως η εφημερίδα το πληροφορήθηκε και το μεταφέρει. Ήταν μια τοποθέτηση που αφενός προσδιόριζε το πρόβλημα που αναζητά το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να εντοπίσει την αιτία των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών, αφετέρου έβαζε στο «κάδρο» εκλεγμένους οι οποίοι διατήρησαν έδρες του κόμματος για τον εαυτό τους.

    ΤΙ ΕΙΠΕ

    Φλίγκος

    Παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση ο αχαιός πολιτικός και πρώην συνδικαλιστής ανέφερε δύο χρονικές στιγμές ορόσημο στην επαφή του με την πολιτική. Η πρώτη, το 2019 όταν πρωτομπήκε στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος βουλευτής με κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνοντας πάνω από 10 χιλιάδες σταυρούς καταλήγοντας πρώτος επιλαχών και η δεύτερη, το 2023 όταν τον μεν Μάιο εξελέγη βουλευτής και ορκίστηκε ενώ στις επαναληπτικές του Ιουνίου έχασε την έδρα.

    «Σας μιλάω ειλικρινά ότι από αυτές τις δύο στιγμές μου, διαλέγω την πρώτη κι όχι τη δεύτερη. Του 2019 κι όχι του 2023 που εξελέγην βουλευτής. Γιατί η πρώτη μου επαφή, σε μια προεκλογική προσπάθεια μόλις 17 ημερών εισέπραξα την αποδοχή του κόσμου για την πορεία μου ως πολίτης και μέλος της τοπικής κοινωνίας, ως συνδικαλιστής».

    GLEARNET

    Και πρόσθεσε με νόημα: «Για μένα τότε η κοινωνική καταξίωση του 2019 ήταν πιο σημαντική από την βουλευτική καταξίωση του 2023». Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό είναι που τον προβληματίζει και που πρέπει να προβληματίσει συλλογικά το κόμμα. Σε σχέση με τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αντί αυτής της λογικής, διολίσθησαν σε αντίθετα μονοπάτια και διάλεξαν τη βουλευτική ιδιότητα και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν, είτε για να μεταπηδήσουν σε άλλους κομματικούς χώρους, είτε να διαπραγματευτούν την ένταξή τους σε αυτούς, είτε απλώς να ασκήσουν κριτική πληγώνοντας το κόμμα.

    ΙΔΟΥ Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ

    Με τον τρόπο αυτό, ο αχαιός πολιτικός προσδιόρισε τρόπον τινά την παθογένεια του ΣΥΡΙΖΑ που έχει να κάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, «με την αρνητική εικόνα που δίνουμε προς τα έξω στον κόσμο, κάνοντάς τον να απογοητεύεται και να αισθάνεται ότι απομακρυνόμαστε από τις αρχές και αξίες της συλλογικότητας και της αυτοδιάθεσής μας στο κοινό καλό και στην ανιδιοτελή προσφορά του καθενός στο σύνολο».

    Τα λεγόμενα του κ. Κυριακόπουλου, το ότι εν ολίγοις τα είπε «χύμα και σταράτα», είχε ως αποτέλεσμα όχι απλώς να εισπράξει χειροκρότημα αποδοχής αλλά και να «ανοίξει» τις συζητήσεις μεταξύ στελεχών που έδειξαν να συμφωνούν και να αντιλαμβάνονται ότι προς τα εκεί πρέπει να στραφεί, άμεσα, η εσωκομματική συζήτηση. Αν ο επιθυμητός στόχος είναι η ανάκαμψη του κόμματος και η επάνοδός του σε μια διακυβερνητική τροχιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παναγιώτης Στάθης: Αυτή είναι η κούκλα κόρη του

    Ξεκινάει μια πολύ ωραία και δημιουργική σεζόν για τον Παναγιώτη...

    Ντέμης Νικολαΐδης: Το πρώτο του ποστ μετά την απώλεια της συντρόφου του

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την απώλεια της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαιδου προσπαθεί...

    Ενωση Αστυνομικών Αχαΐας προς Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε γενναία ενίχυση από τις μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου

    Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με έμψυχο δυναμικό...

    Από την ηλεκτρική σκούπα στην… ηλεκτρική Bugatti

    Κι όμως, η κινεζική Dreame Technology, γνωστή για τις...