Γιορτινό τραπέζι: Πώς να φτιάξετε ένα πλατό τυριών και αλλαντικών νέας γενιάς

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Τα πλατό νέας γενιάς βασίζονται σε ένα εκλεκτικιστικό mix ’n’ match υλικών και γεύσεων με κοινό στοιχείο την απόλαυση.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Αλλαντικά και ώριμα τυριά
    1. Μεριαρένο Κάσου
    Σκληρό αιγοπρόβειο τυρί από το τυροκομείο του Βοναπάρτη, με χαρακτηριστική, βουτυράτη, πικάντικη γεύση και θρυπτή υφή, 12μηνης ωρίμανσης.
    Από τον Αραπιάν

    2. Γραβιέρα με φιστίκια Αιγίνης
    Γλυκιά, φρέσκια γραβιέρα με λίγα διάσπαρτα φιστίκια στη σάρκα της, με ικανή οξύτητα και ευχάριστη γεύση.
    Από τον Miran

    3, 10. Μάνγκο και ανανάς, αποξηραμένα
    Αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, όπως ο ανανάς και το μάνγκο, κάνουν καλή παρέα σε ήπια, ώριμα τυριά.
    Από το Μπαχάρ

    4. Σαλάμι με τρούφα
    Στα αρώματα υπερτερεί η τρούφα, όμως στο σώμα έχει βάθος και ωραίες ισορροπίες. Με ωραία κατανομή λίπους – κρέατος, είναι τραγανό και έχει καλή οξύτητα.
    Από τον Miran

    5. Παστράμι βοδινό
    Δικαίως μεγάλο σουξέ της αλλαντοποιίας Sary, έχει σφριγηλή ρόδινη, άλιπη σάρκα, είναι ισορροπημένο σε πιπέρι και κόλιανδρο.
    Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    6. Σαλάμι τσορίθο
    Από χοιρινό iberico μεγαλωμένο στην Ελλάδα, ένα ώριμο τσορίθο με ωραία αρώματα και «γλυκό» κάψιμο πάπρικας.
    Από τον Miran

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    7. Χοιρινός λαιμός (κόπα)
    Με ευχάριστα κρεατένια αρώματα, έχει ελαφριά οξύτητα, είναι ζουμερό και ελαφρά αλμυρό, με μέτριο σώμα.
    Από τον Αραπιάν

    8. Χαμόν ελληνικό
    Το ισπανικό αλλαντικό από ιβηρικό χοίρο μεγαλωμένο στην Ελλάδα, πολύ ευχάριστο, με αρώματα ξηρών καρπών, ήπιο στο αλάτι, ζουμερό, με χαρακτηριστικό λίπος, λίγο ανώριμο.
    Από την Kermes

    9. Παστουρμάς βουβαλίσιος
    Φτιαγμένος με άπαχο, βουβαλίσιο κρέας, έχει ωραία οξύτητα και σφριγηλή. λίγο στεγνή -λόγω έλλειψης λίπους- σάρκα.
    Από τον Miran

    11. Μπριζολοπανσέτα με βότανα
    Από την Κέρκυρα μας έρχεται ένα χοιρινό ρολό με μυρωδικά και ωραία μπαχαρικά, σωστό αλάτι, κρουστό, με ωραίο χρώμα και πολύ γεμάτη γεύση.
    Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    12. Νάξιο τετραετίας
    Από αιγοπρόβειο γάλα αυτό το τυρί του Κουφόπουλου από τη Νάξο ωριμάζει για 4 χρόνια. Έντονη γεύση και αλατότητα, χωρίς την απαραίτητη συνοδευτική λιπαρότητα της συμπύκνωσης.
    Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    13. Γραβιέρα Σφακίων με παστουρμά
    Από το τυροκομείο του Τσιτσιρίδη, μια καλοδουλεμένη γραβιέρα με κομμάτια ψαχνό παστουρμά, βουτυράτη, σε ιδανική ισορροπία.
    Από τον Miran

    14, 17, 18. Τσάτνεϊ και συκομαΐδα
    Δύο τσάτνεϊ, το ένα από κόκκινες γλυκές πιπεριές και το άλλο από τραγανές πίκλες αγγουριού, και μια μπαχαράτη συκομαΐδα κάνουν καλή συντροφιά στα ώριμα τυριά.
    Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    15. Πυθαρίσια γραβιέρα Σκύρου
    Με πολύ σύνθετα, ώριμα αρώματα βουτύρου, ξηρών καρπών και βοτάνων, έχει πλούσιο βούτυρο και καλή οξύτητα.
    Από τον Αραπιάν

    16. Οινοτύρι
    Ωριμασμένο σε οινολάσπες μαλβάζιας και βινσάντο Σαντορίνης, είναι πολύ ευχάριστο στο παιχνίδι οξύτητας και γλυκύτητας, με αρώματα φρέσκου γάλακτος.
    Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    20 χρόνια από το πιο πολύνεκρο τσουνάμι στην ιστορία – Πώς χάθηκαν 230.000 ζωές σε λίγες ώρες

    Άνθρωποι που πενθούν δικούς τους, πολλοί αδυνατώντας να συγκρατήσουν...

    Αταλάντη: Τρομακτική περιπέτεια για ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της – Την «κατάπιε» το έδαφος

    Μια 78χρονη γυναίκα από την περιοχή της Αταλάντης έζησε στιγμές τρόμου...

    Συρία: Υποστηρικτές του Άσαντ σκότωσαν 14 μέλη του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης του Τζολάνι

    Η Συρία παραμένει σε κατάσταση έντασης και αβεβαιότητας μετά την ανατροπή...

    Ταϊλάνδη: Βρετανός διηγείται πώς επιβίωσε εκεί επί 18 χρόνια στην πιο σκληρή φυλακή της χώρας

    Μια λάθος απόφαση άλλαξε τη ζωή του Τζόναθαν Γουίλερ...
    Best Shop