Γκαουτάμ Αντάνι: Αυτός είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία – Πόσο αυξήθηκε η περιουσία του

    Ημερομηνία:

    Η επιστροφή του Γκαουτάμ Αντάνι στην κορυφή της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων της Ασίας είναι γεγονός και μάλιστα έγινε λίγες μέρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι δεν χρειάζονται νέες έρευνες για τους ισχυρισμούς της Hindenburg Research εναντίον του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων του μεγιστάνα.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg η καθαρή περιουσία του Αντάνι αυξήθηκε σε μία μέρα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Μουκές Αμπάνι, πρόεδρο της Reliance Industries, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 97 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το come-back του Αντάνι, ο οποίος ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών τη δεκαετία του 1980, ολοκληρώνει μια αρκετά έντονη χρονιά για τον όμιλο Αdani. Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg για εταιρική απάτη, ο Όμιλος Adani έχασε περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία πέρυσι και χρειάστηκε μήνες για να προσελκύσει επενδυτές, δανειστές, να προχωρήσει σε αποπληρωμή χρέους και να κατευνάσει τις ανησυχίες.

    Οι μετοχές του Ομίλου Adani κατέγραψαν ράλι αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε αυτή την εβδομάδα τη ρυθμιστική αρχή να ολοκληρώσει την έρευνά της για τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων εντός τριών μηνών και αποφάσισε ότι δεν χρειάζονται άλλες έρευνες, κλείνοντας ουσιαστικά το «σήριαλ».

    Η δικαστική απόφαση οδήγησε σε κέρδη 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Αντάνι -το μεγαλύτερο στον κόσμο φέτος- τα οποία όμως έρχονται μετά από μία από τις μεγαλύτερες απώλειες πλούτου στον κόσμο το 2023.

    Ο όμιλος του Αντάνι έχει δεσμευτεί για την επένδυση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία προκειμένου να επιτευχθεί η πράσινη μετάβαση στις επιχειρήσεις του, ενώ παράλληλα έχει διαφοροποιήσει την αυτοκρατορία του πέρα ​​από τον άνθρακα και τα διαμάντια σε κέντρα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, αστική ανάπτυξη, αεροδρόμια και μέσα ενημέρωσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στην ανάκριση υπόθεση ζευγαριού με ανήλικο παιδί! Ο πατέρας είχε κατηγορήσει τη μάνα για ασέλγεια

    Ποινική διάσταση στην υπόθεση που το flamis.gr είχε αποκαλύψει...

    “Η ΝΙΚΗ στο πλευρό των ΜμΕ”: Εκδήλωση ενημέρωσης και ανάλυσης στην Πάτρα

    Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στο ξενοδοχείο My Way...

    Ο Θέμης Μπάκας ομιλητής σε εκδήλωση της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος για τη στέγαση υπό της αιγίδα της ΓΣΕΕ

    Ο οικονομικός αναλυτής στεγαστικής πολιτικής, πολιτευτής Αχαΐας, Θέμης Μπάκας,...

    Πάτρα: Ερευνα για το άγριο ξύλο! Πώς ο προϊστάμενος “ξάπλωσε” τον υπάλληλο! Παρέμβαση και ανακοίνωση

    Πλήρης επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του flamis.gr την περασμένη...