flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

«Γκαζώνει» ενόψει εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται ανακοινώσεις για υποψηφίους και ψηφοδέλτια

Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πλέον όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές είναι ανοικτά, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός καθημερινά επανέρχεται στο θέμα αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή (28.11.2022) συνεδρίαση του  Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με την αυγή του νέου χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές καθώς και του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή γιατί είναι ένοχος για τη πρωτοφανή Συνταγματική εκτροπή που συντόνισε και υλοποίησε παρακολουθώντας είτε με το παράνομο λογισμικό είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και δικαστικούς, εισαγγελείς, τον αρχηγό της αστυνομίας και κρίσιμους κρατικούς λειτουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών «πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων».

Ποιους αφορούν οι υποκλοπές;

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εμφανίζονται προβληματισμένα για το εάν το θέμα των υποκλοπών πέρα από τις θεσμικές και συνταγματικές συνέπειες αφορά την πλειοψηφία των πολιτών, καθώς όπως τους διαμηνύουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά, η ακρίβεια και η ενέργεια σαρώνουν τα πάντα.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι το κόμμα τους θα πρέπει να ρίξει περισσότερο το βάρος του στην καθημερινότητα των πολιτών και λιγότερο στις υποκλοπές. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησης του τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και  άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής “Πάτσηδες”, τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον ελληνικό λαό είπε πως «έχει κρίση και θα δώσει λύση» και «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δε θα είναι αιφνιδιασμός, θα είναι λύτρωση».

Στα θέματα της οικονομίας και στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε συνέντευξη της και η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι «τα νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης». «Έχουμε ένα μείγμα εξαιρετικά συμπιεσμένων εισοδημάτων και ακραίων τιμών, στο οποίο έχει επιδράσει η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση», σημείωσε.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα λόγω της ακρίβειας κατά 4 δισ. σε σχέση με πέρυσι και η κυβέρνηση τα μετατρέπει σε επιδοτήσεις που κατευθύνονται και πάλι στους παραγωγούς ενέργειας, συντηρώντας έναν φαύλο κύκλο αισχροκέρδειας. Οι πολίτες διαρκώς πιέζονται, ενώ συγκεντρώνονται αδιανόητα υπερκέρδη σε ολιγοπωλιακούς ομίλους».

Η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ακόμα ότι «το “καλάθι του νοικοκυριού” δεν είναι η κρίσιμη παρέμβαση για τη μείωση των τιμών που έχουν ανάγκη τα νοικοκυριά», ενώ «το επικοινωνιακό σόου του υπουργού Ανάπτυξης δεν δείχνει συναίσθηση των προβλημάτων».

https://www.newsit.gr/