Στο νέο ταϊβανέζικο πιάτο με τη χαρακτηριστική ονομασία «Γκοτζίλα Ράμεν», το περιεχόμενο μοιάζει έτοιμο να συρθεί έξω και να αρπάξει το χέρι του… επίδοξου καλοφαγά.
Πρόκειται για το νέο πιάτο με κρέας κροκοδείλου που εντάχθηκε στο μενού του Witch Cat Kwai, ενός εστιατορίου στην πόλη Ντουλίου, νοτίως της Ταϊβάν.
Η σούπα, όπως λέει ο Τσιεν, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, περιέχει αυγά ορτυκιού, χοιρινό κρέας, καλαμπόκι, αποξηραμένους βλαστούς μπαμπού, τρούφα, πάστα ψαριού και πάνω από όλα αυτά ένα μπροστινό πόδι κροκοδείλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σερβίρονται μόλις δύο μερίδες ημερησίως, λόγω της δυσκολίας παρασκευής του πιάτου και προφανώς της εύρεσης «κροκοδειλοπόδαρων».
To πιάτο κοστίζει 50 δολάρια και μέρος του κόστους οφείλεται στον όγκο δουλειάς που απαιτείται για την παρασκευή του. Στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται σε ζωμό αποκλειστικής παρασκευής του εστιατορίου, με τη συνολική διαδικασία να διαρκεί περί τις τρεις ώρες.
«Πολλοί πελάτες λένε πως το κρέας κροκοδείλου μοιάζει με κοτόπουλο, αλλά πιο μαλακό και ελαστικό. Νομίζω πως έχει τη γεύση μπρεζέ μπούτι κοτόπουλου» λέει ο Τσιέν.
Η έμπνευση του Τσιέν προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον σχεδόν ένα μήνα μετά το λανσάρισμα ενός άλλου πιάτου ράμεν, επίσης στην Ταϊβάν, που αντί για πόδι κροκοδείλου, περιλαμβάνει ένα τεράστιο ισόποδο με 14 πόδια.
Τα γιγάντια ισόποδα -μακρινός ξάδερφος των καβουριών και των γαρίδων- είναι το μεγαλύτερο μεταξύ χιλιάδων ειδών καρκινοειδών.
Απαντώνται συνήθως σε βάθος από 170 – 2.140 μέτρων στον ωκεανό.