Γλίτωσαν το shutdown οι ΗΠΑ – «Πέρασε» το νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες

    Ημερομηνία:

    Το shutdown των Χριστουγέννων δεν θα συμβεί, αφού η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που έχει στόχο να αποτρέψει την οικονομική παράλυση της χώρας λίγο πριν τις γιορτές, κάτι που θα ωθούσε σε τεχνική ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και θα προκαλούσε την αναστολή της λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών.

    Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε μετά τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), όταν εξέπνεε η προθεσμία για να υπάρξει συμφωνία για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους. Ωστόσο η υπηρεσία του Λευκού Οίκου αρμόδια για να κηρύξει κατάσταση δημοσιονομικής παράλυσης, «shutdown», δεν το έπραξε καθώς επέκειτο η ψηφοφορία στη Γερουσία.

    Η παράλυση διάφορων ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών (shutdown) θα έθετε σε τεχνική ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, θα οδηγούσε σε πάγωμα της καταβολής επιδομάτων και στο κλείσιμο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ενώ θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στον τομέα των αερομεταφορών. Κατάσταση που θα προκαλούσε ευρεία δυσαρέσκεια στους Αμερικανούς παραμονές Χριστουγέννων.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη των 13 Τούρκων με τα 147 πιστόλια στον Έβρο που θα κατέληγαν στους Daltons

    Εδώ και μέρες είχε εντοπιστεί από στελέχη της ΕΛΑΣ...

    Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Συμφωνία ή κόλαση, περιμένουμε μέχρι την Κυριακή την απάντησή σας

    Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε νέο τελεσίγραφο στη Χαμάς, χαρακτηρίζοντας την οργάνωση «αδίστακτη» και...

    Ομιλία Ιωάννη Ματσούκα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών

    Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία έγινε στις 18...

    Καμπανάκι Κοβέσι για την Ελλάδα: «Το οργανωμένο έγκλημα είναι καλά δομημένο – Εμπλέκονται και αξιωματούχοι»

    Η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν πολύ συστηματική και...