Γώγος: «Έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown»

    Ημερομηνία:

    Για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown αλλά και για την ανάγκη να επανέλθει το ΕΣΥ σταδιακά σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

    Φάνηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας ότι τα οριζόντια lockdown αποτελούν παρελθόν.
    Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 «ένα από τα βασικά που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το κλείσιμο υγειονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα no covid νοσήματα. Έχουμε μείνει πίσω σε αυτό.

    Επομένως, το να ανοίγει το σύστημα, το να απελευθερώνονται… πρέπει να απελευθερωθούν κλινικές που είχαν δοθεί στον covid. Είναι τα χειρουργεία, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είναι ένα στοίχημα, παράλληλα με όλα τα άλλα. Έχει μεγάλη σημασία να ανοίξουν οι υπόλοιπες κλινικές και γίνεται σιγά – σιγά».

    Εμβολιασμοί και τήρηση των μέτρων

    «Υπάρχει μία ταχεία αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, υπάρχει συμμετοχή του κόσμου, υπάρχει το self testing το οποίο βοηθάει αρκετά. Με όλα αυτά, έχουμε μία αισιοδοξία ότι αυτό το μεγάλο άνοιγμα που ακολουθεί, θα μπορέσει να ελεγχθεί», σημείωσε.
    Αναφερόμενος στα μέτρα κατά του κοροναϊού είπε πως «νομίζω ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown, δεν έχουμε οριζόντιο lockdown πια.

    Θα έχουμε μία πολύ στενή επιτήρηση».

    Ακόμα ανέφερε πως, «ειδικά στις περιοχές Μεσολόγγι, Αιτωλικό, υπάρχει μία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και των νοσηλειών στην περιοχή . Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, οι οποίοι θα βοηθήσουν να σταματήσει η διασπορά. Σε αυτή τη φάση του ανοίγματος, υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τοπικούς περιορισμούς. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η πολύ καλή επιδημιολογική επιτήρηση».

     

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Μέχρι και φλουρί με ταξίδι στην Ιταλία είχε η πίτα του Κώστα Σβόλη – ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ – ΟΝΟΜΑΤΑ

    Ανακοινώθηκαν οι τρεις τυχεροί που βρήκαν τα φλουριά στην...

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Πάτρα για διακίνηση κοκαΐνης – ΦΩΤΟ

    Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.200 γραμμάρια κοκαΐνης συνολικής αξίας 100.000 ευρώ...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν έχει μηνιγγίτιδα η 92χρονη στο Ρίο

    Αρνητική για μηνιγγίτιδα βγήκε η 92χρονη από το Πράσινο...

    Χαράλαμπος Μπονάνος: Το Πατρινό Καρναβάλι ενώνει…

    Σε ανάρτησή του ο αν. Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος σημείωσε: Τελικά...
    Best Shop