Γώγος: Οι άνθρωποι που μολύνονται με κορωνοϊό φαίνεται ότι έχουν μακροχρόνιες συνέπειες

    Ημερομηνία:

    Οι άνθρωποι που μολύνονται με τον κορονοϊό φαίνεται ότι έχουν μακροχρόνιες συνέπειες κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα με ινώσεις που προκαλούνται και παραμένουν, αλλά και με νευρολογικές επιπλοκές και ψυχιατρικές επιπλοκές, που παραμένουν σε βάθος χρόνου και μπορεί να προκαλέσουν νοσηρότητα και θνητότητα».

    Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με αφορμή πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Λέστερ.

    Επιπλέον, ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία, εξηγώντας ότι «από τα τρία αυτά στελέχη προκύπτει, ιδίως για τα δυο τελευταία που δεν τα ξέρουμε, ότι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να μπουν στα κύτταρά μας και να κάνει λοίμωξη ο ιός, έχουν δυνατότητα να προσδένονται πιο εύκολα και ταχυτέρα με την πρωτεΐνη ακίδα και να προκαλούν νόσο».

    «Οι μεταλλάξεις είναι σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο», σχολίασε ο καθηγητής. Υπάρχουν χιλιάδες μεταλλάξεις που δεν δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα στους ιούς και πολλές από αυτές επιδιορθώνονται. Παράλληλα, μέσα από αυτές επικρατούν κάποιες που τους δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

    Δήλωσε δε ότι είναι προτιμότερο να είναι 50% βαρύτερος ένας ιός, παρά 50% μεταδοτικότερος γιατί τότε οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι. «Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα θεραπείας με τα μονοκλωικά αντισώματα»  δήλωσε για τις μεταλλάξεις.

    Το μέλος της επιτροπής εστίασε και πάλι στη σωστή χρήση της μάσκας, δηλώνοντας ότι η σωστή μάσκα προστατεύει και από τα μεταλλαγμένα στελέχη. «Πρέπει να κάνουμε συχνή επιτήρηση, με δειγματοληπτικό τρόπο, αλλά και με ιδιαιτέρες περιπτώσεις επαναμόλυνσης, άνθρωποι που επαναμολύνονται πιθανώς να σχετίζονται με τον μεταλλαγμένο ιό επομένως πρέπει να ελέγχονται. Αυτό σημαίνει περισσότερα τεστ και ειδικά τεστ με την ιδιαίτερη γενετική αλληλουχία» δήλωσε.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς θα καταλάβετε αν ο συνομιλητής σας λέει ψέματα μέσα σε 5 λεπτά – Τα τρία βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος

    Ως άνθρωποι, είναι έμφυτο το να προσπαθούμε υποσυνείδητα να...

    O κήπος του «θανάτου» – Ενα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη – Δείτε πού βρίσκεται

    Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη βρίσκεται...

    Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

    Όλο και περισσότερες είναι οι έρευνες που αναζητούν τους...

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές από τους γραμμωμένους;

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές; Τούρκοι επιστήμονες...