Γώγος: Θα μειωθούν οι αρνητές της πανδημίας

    Ημερομηνία:

    Την πεποίθηση ότι βαθμιαία θα μειωθούν οι εμβολιο-φοβικοί εξέφρασε ο καθηγητής Χ. Γώγος σε τηλε- ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, με θέμα τον κορονοϊό.
    Οπως είπε ο πατρινός λοιμωξιολόγος- ο άνθρωπος που μπαίνει κάθε μέρα στο σπίτι μας, όπως τον παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, εφεξής μάλλον η διαθεσιμότητα του εμβολίου θα αποτελέσει πρόβλημα, παρά ο αρνητισμός.
    Ο καθηγητής εκτιμά ότι σταδιακά θα αυξηθεί η δεκτικότητα στην ελληνική κοινωνία έναντι του εμβολίου.
    Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού. Εάν αυτό συμβεί, εξήγησε, το 30% που δεν θα έχει εμβολιαστεί δεν θα αποτελεί πρόβλμημα, γιατί δύσκολα θα πέφτει πάνω σε φορέα που θα του μεταδίδει τη νόσο. Αλλά και αν αυτό γίνει, τα κρούσματα θα είναι αντιμετωπίσιμα από το σύστημα υγείας.
    proliptikes
    Πάντως, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, θα έχουμε περιστασιακές εξάρσεις του κόβιντ, αλλά όχι σε επίπεδο πανδημίας.
    Παρατήρησε, εξάλλου, ότι το β’ κύμα της πανδημίας, το οποίο σάρωσε κυρίως Αμερική και Ευρώπη, ήταν τεράστιο σε ορμητικότητα.
    Κατέληξε ότι για καιρό ακόμα, το βασικότερο όπλο μας θα είναι αυτό που μάθαμε: Σαπούνι, μάσκα, αποστάσεις 1,5 μέτρου, αποφυγή συγχρωτισμού.
    Τόνισε, τέλος, ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το εμβόλιο είναι ακατάλληλο για τις εγκύους. Το ζήτημα, πάντως, μελετάται.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: «Έφυγε» η Πλουσία Λιακατά των αγώνων για Δημοκρατία και Πολιτισμό

    Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, εμπειριών και αγώνων,...

    ΠΑΤΡΑ: Εκαψαν 4 οχήματα γνωστών επαγγελματιών σε πυλωτή πολυκατοικίας! Κατήγγειλαν συγκεκριμένο πρόσωπο

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαρτίου, σε...

    3rd Patras Half Marathon – “Οι δρόμοι της Πάτρας σε περιμένουν να τρέξουμε μαζί”

    Ένα ξυπνητήρι χτυπά, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και είμαστε...

    Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του 60χρονου που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανή την 12χρονη Ζενέιντα

    Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται ζήτησε η εισαγγελέας της...